NE RADITE OVO! Ogromne greške u autobusu bez klime mogu da vas koštaju zdravlja nakon što vam POZLI!

Autor:

Vesti

06.06.2022

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako u gradskom prevozu ne radi klima, a ne možete da izdržite vrućinu, postoje načini koji će vas rashladiti.

NE RADITE OVO! Ogromne greške u autobusu bez klime mogu da vas koštaju zdravlja nakon što vam POZLI!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Autobus bez klime na 30 i više stepeni je mnogim građanima prava noćna mora. Neki su spremni i po nekoliko puta da izlaze iz gradskog prevoza i čekaju isti, a sve zato što ne mogu da izdrže toplotu.

Uz vrućinu često ide i neprijatan miris znoja, a svako otvaranje prozora u javnom prevozu neretko izaziva negodovanje nekih putnika. Mnogo puta se dešava da nekome pozli od vrućine, zato je važno da znate kako da rashladite organizam.

U takvim situacijama, mnogi uzimaju hladnu flašicu vode, ne sluteći da je to velika greška. Lekari savetuju da tokom vrućina što više izbegavate gradski prevoz, ali šta raditi kada je to nemoguće?

Republika

Foto: Tanjug/A. PAP

Vrućina

Pregrejanost organizma može stvoriti zdravstvene probleme. Zato se trudite da kod sebe uvek imate vlažne maramice, flašicu mlake vode i peškirić za rashlađivanje. Hladna voda sužava krvne sudove i stvara negativan efekat, pa je unošenje mlake vode idealan izbor za rashlađivanje tela.

Mnogi u prevozu posežu za sokom, koji je prepun šećera, dok stručnjaci savetuju da je bolje da pijete prirodne čajeve. Kako biste se rashladili na najbolji mogući način, potrebno je da pokvasite vrat, ruke i stopala, ukoliko ste u prilici.

Ukoliko kod sebe imate peškirić ili vlažne maramice, stavite ih na vrat jer ćete osetiti trenutno olakšanje od toplote.

Još jedna idealna stvar za rashlađivanje je termalna voda koju možete kupiti u apotekama ili bilo kojim drogerijama. Jednostavna je za nositi jer je u ambalaži poput dezodoransa, a možete je naprskati na lice, vrat, ruke i gde god želite, piše Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading