Tačno u cent: Ostoja Mijailović otkrio koliko je Partizan dobio od države, ali i koliko duguje!

Autor:

Sport

04.06.2022

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je o gorućim temama u srpskoj košarci.

Tačno  u cent: Ostoja Mijailović otkrio koliko je Partizan dobio od države, ali i koliko duguje!

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

Košarkaši Partizana razbili su Crvenu zvezdu rezultatom 112:84 u četvrtom meču finalne serije ABA lige.

Prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović je gostovao na TV Prva, gde je otkrio da je ponosan na košarkaše i navijače Partizana, za prikazano u četvrtoj utakmici.

Pobedili smo, odigrali smo bolje od našeg gradskog rivala. Pre svega me raduje atmosfera koja je bila normalna kada poredimo sa prve tri utakmice. Bilo je nekoliko neprimerenih skandiranja, uvreda, ubacivanja sitnih predmeta u teren, ali daleko bolje - rekao je on i dodao:

Poručujem navijačima da ne ubacuju bilo šta u teren, da nikoga ne vređaju. Videli smo da kada odigramo bolje pobeđujemo.

Republika

Foto: Starsport

Matijas Lesor i Stefan Lazarević u duelu

Mijailović je potom govorio o saopštenjima, koje su sastavni deo, maltene, svakog duela između Partizana i Crvene zvezde.

- Moram da se ogradim od priče oko saopštenja, ne mogu da prihvatim da nas ravnate sa nekim iz Zvezde. Mi nikada nismo vršili propagandu protiv drugog kluba. Oni se time bave, imali smo ovih dana kako je naš navijač udario policajca, a na snimku se vidi da to nije tačno. Imali smo da smo pustili više ljudi u halu, a ni to nije tačno Permanentno se vrši propaganda da bi se zaoštravala situacija.

Predsednik Partizana još jednom je apelovao na Grobare da nikada ne ponove ono što se dogodilo na trećoj utakmici finalne serije.

U hali im se obratio Željko koji u toku utakmice ima veći autoritet od mene. Mogli smo da izgubimo tu utakmicu i da se ne borimo za trofej, a to bi bilo šteta. Nisu svi navijači ono što smo videli u trećoj utakmici. Toje 200, 300 ljudi. Možda pola procenta od naših navijača u hali. Oni su manjina koja se mora iskoreniti donošenjem nekog zakona koji bi bio primenjen. Prihvatili smo kaznu, ispraznili veći deo dvorane. Svakom navijaču na ulazu je saopšteno da nakon druge opomene sudija svi idu napolje.

Prvi čovek srpskog velikana otkrio je koliko je njegov klub dobio novca od države Srbije.

- Što se tiče Partizana mogu da kažem da smo od dražve dobili 3,8 miliona evra za ovu sezonu! Sa svim javnim preduzećima zajedno, sve ukupno. Dobili smo nešto u aprilu, nešto u junu, ali za prethodnu sezonu. Moram da kažem da je klub prihodovao od karata i privatnih sponzora 4,3 miliona evra. Partizan posluje u skladu sa zakonom. Sav novac ide preko računa! Ne ulazim u Zvezdinu kalkulacije i ne ljutim se ako su dobili više. Pretpostavljam da jesu jer igraju Evroligu. Kada bude Partizan igrao Evroligu pretpostavljam da ćemo imati istu situaciju. Nadam se da će se strasti smiriti - rekao je Mijailović, a potom dodao:

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović

- Nikada nisam rekao da sam nezadovoljan. Jedini sam od četiri predsednika velikih klubova član SNS. Nikad to nisam krio i nemam problem s tim. To što neko pušta priču da neko iz Partizana huška navijače protiv države. To nije tačno, mogu svi iz Uprave i kluba na poligraf. Partizan iz godine u godinu dobija sve više novca. Naši navijači nemaju prava da se ljute. Naši sportski neuspesi nemaju veze sa državom. Mi smo krivi ako ne napravimo rezultate.

KK Partizan već godinama ima ogroman dug za porez, pa se Mijailović dotakao i te teme.

- Iznećemo sve podatke. Porez o kom pričamo je star 20 godina, nasleđen i od prethodnih Uprava. Čekamo da se odobri reprogram da platimo oko pet miliona evra duga. Nema ravnopravnosti kad Zvezda plati 2,5 odsto poreza. Da budemo realni ova vlast tada nije bila na vlasti. Sadašnji predsednik Zvezde i predsednik KSS Dragan Đilas zajedno, pa vi pitajte ko je to omogućio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Milan

04.06.2022 10:07

Država je više dala Partizanu nego Zvezdi. A Zvezda je više zaradila u takmicenjima.