NAVIJAČIMA SE SMUČIO FUDBAL: Rade Bogdanović o skromnoj poseti na Marakani!

Autor:

Sport

04.06.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema draži doći na stadion i gledati Srbiju na kraju sezone posle silnih derbija i finala Lige šampiona, ali manja podrška nije alibi za poraz od Norveške, smatra iskusni stručnjak.

NAVIJAČIMA SE SMUČIO FUDBAL: Rade Bogdanović o skromnoj poseti na Marakani!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Kako god budemo igrali tribine neće biti pune bez obzira na to da li smo na Svetskom prvenstvu ili u Ligi nacija. Ali bolje i 10.000 ljudi, nego da dolazi više i da nam zvižde posle 15 minuta, kritički je Aleksandar Mitrović opisao puste tribine Marakane u porazu Srbije od Norveške sa 1:0 na startu B4 grupe u Ligi nacija.

Stameni napadač je na najbolji način opisao ambijent u prvom meču na domaćem terenu posle plasmana na Mundijal, iz kojeg je usledio prvi poraz Dragana Stojkovića Piksija kod kuće i to posle tačno 600 dana, tačnije od slavlja Mađarske u Ligi nacija 11. oktobra 2020. Da je u takvom ambijentu bilo mučki gledati, a kamoli igrati, smatra u razgovoru za Republiku i iskusni fudbalski vuk Rade Bogdanović, koji je bio na "Rajku Mitiću".

Republika

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije

U REŽIJI ZLOTVORA

- Ova utakmica uopšte nije trebalo ni da se igra u ovom terminu, kao ni cela Liga nacija. Na kraju sezone, kada su fudbaleri već dugo na pauzi, van timskih treninga i bez lopte. Samo zlotvori fudbala su to mogli da smisle, ali živimo u svetu gde je sport mnogo novca, pa se igraju bespotrebna takmičenja, kroz koja UEFA puni kasu. O zdravlju fudbalera niko ne brine, a sve zajedno smanjuje draž fudbala, kako kod igrača tako i kod navijača. Zato i razumem što je Marakana bila prazna, pa ni ja nisam imao tu draž da dolazim na stadion i gledam meč kada takmičenje nema ni približnu napetost kao nedavni derbiji, finala Lige šampiona, Lige Evrope, Lige konferencija, strane lige... Očigledno se navijačima smučio fudbal - kritički je nastrojen Bogdanović, koji je ponudi rešenje za pun stadion:

- Što ne probamo da igramo van Beograda, pa da dođe možda isti broj ljudi, ali da stadion bude pun i da se navija. Jedino ne znam gde bi to moglo da bude, koji stadion zadovoljava uslove.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Rade Bogdanović

BIĆE BOLJE

S druge strane, iskusni fudbalski radnik konstatuje da je Srbija nezasluženo poražena. Imali su "orlovi" svoje šanse, pa je uveren da će već sutra, kada na Marakani bude gostovala Slovenija (20.45) sve biti bolje.

- Manja podrška s tribina i to što su igrači završili naporne sezone ne sme da bude alibi za poraz od Norveške. Izgubili smo 15 lopti na kratkim dodavanjima, što se takvim majstorima inače ne dešava. Verujem da su se opet malo vratili u ritam i da će u nedelju sve biti bolje i da ćemo pobediti - istakao je Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading