Dušan Alimpijević na pragu evropskog velikana?

Autor:

Sport

03.06.2022

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre samo četiri godine napustio je Beograd sa epitetom neuspešnog trenera.

Dušan Alimpijević na pragu evropskog velikana?

Foto: Tanjug/AP

Dušan Alimpijević

U sezoni 2017/18, kao trener Crvene zvezde ostao je bez prstena regionalne ABA lige, samim tim omogućio je podgoričkoj Budućnosti da se naredne sezone "šepuri" u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju i iz srpske prestonice je gotovo oteran.

Samo četiri godine kasnije nalazi se u epicentru interesovanja evopskih košarkaških velikana, pa ne čudi da se mnogi "raspituju za zdravlje" Dušana Alimpijevića.

U nedavno okončanom Evrokupu, Alimpijević je, u najmanju ruku, napravio košarkaško čudo. Redom je u eliminacionom delu eliminisao sve rivale, od kojih svakako navijače Partizana najviše boli poraz u beogradskoj "Štar Areni", ali je ipak posustao na poslednjem stepeniku. U borbi za prestižni trofej ekipa Virtusa je uspela da zaustavi Bursu i time u Bolonju posle dugog niza godina vrati elitno takmičenje.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević dok je predvodio Crvenu zvezdu

 

I pored toga, pozivi Dušanu Alimpijeviću ne prestaju. Već su se sa njegovim imenom povezivali brojni klubovi, a kako se nezvanično saznaje i Makabi iz Tel Aviva je izrazio želju da naredne sezone na svojoj klupi vidi srpskog stručnjaka. Prema dostupnim informacijama, čelnici "ponosa Izraela" već su boravili u Beogradu gde je obavljana prva runda pregovora.

Ostaje da se vidi da li ove priče imaju utemeljenje, ali je jedino jasno da Dušan Alimpijević naredne sezone zasigurno neće sedeti na klupi kluba sa kojim je ostvario najveći uspeh.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Dušan Alimpijević je sedeo na klupi vojvodine iz Novog Sada, subotičkog Spartaka, FMP-a, Crvene zvezde i ruskog Avtodora iz Saratova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading