SADA JE SVE JASNO: Nakon što je OLADIO Večite rivale, Bertomeu istakao šta su PRIORITETI Evrolige! Elitno takmičenje "puca samo sebi u nogu"!

Autor:

Sport

20.05.2022

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadali su se ljubitelji košarke u Srbiji da već naredne sezone možemo gledati oba Večita rivala u evropskoj košarkaškoj eliti, ali...

SADA JE SVE JASNO: Nakon što je OLADIO Večite rivale, Bertomeu istakao šta su PRIORITETI Evrolige! Elitno takmičenje "puca samo sebi u nogu"!

Foto: Starsport

Đordi Bertomeu

Beograd je domaćin Fajnal-fora Evrolige i svakako u fokusu svih pitanja domaćih novinara bilo je eventualno učešće crveno i crno-belih u eliti. Očekivali su svi zaljubljenici u košarku da već naredne sezone možemo gledati prvi evroligaški derbi, ali Đordi Bertomeu je bio jasan. Od toga nema ništa i izvesno je da se u skorije vreme neće ni dogoditi.

Međutim, tokom konferencije za medije na kojoj je istakao da Srbija može imati dva predstavnika u Evroligi jedino ukoliko jedan klub osvoji Evrokup, a drugi ABA ligu, Bertomeu je izrekao i buduće planove elitnog takmičenja koji su možda mnogima promakli, ali ako se malo dublje izanalizira, sve postaje sasvim jasno.

Prvi čovek Evrolige je izjavio:

- Moramo da vidimo na kojim tržištima želimo timove i u kojima možemo da razvijamo posao, bazu navijača... To će pomoći našem poslu. Da, imamo tržišta u Francuskoj, Italiji, Ukrajini, Velika Britanija je i dalje aktuelna. Tamo možemo puno da rastemo. Baza navijača može da bude još veća. Istraživanja potvrđuju, jer je skočila popularnost košarke, posebno u Nemačkoj.

Republika

Foto: Starsport

Đordi Bertomeu - klubovi iz Ukrajine i Velike Britanije u prednosti u odnosu na beogradske Večite rivale

 

Sasvim je jasno da će prohodnost u Evroligu u nekom narednom periodu pre imati određeni klubovi iz Italije, Francuske i Nemačke, koji se, za razliku od regiona eks-Jugoslavije, mogu nadati i trećem predstavniku u eliti, ali i područja Ukrajine i Velike Britanije za koje zdrav razum ne može dokučiti po kom osnovu mogu biti u prednosti u odnosu na beogradske Večite rivale, Crvenu zvezdu i Partizan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading