UOČI FAJNAL-FORA: Evroliga nagradila godišnje laureate! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.05.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je centar evropske klupske košarke.

UOČI FAJNAL-FORA: Evroliga nagradila godišnje laureate! (VIDEO)

Foto: republika.rs

Uoči Fajnal-fora Evrolige koji se ove godine održava u srpskoj prestonici, u "Štark areni" se okupio krem evropske košarke, a na svečanosti koja je upriličena dodeljene su nagrade laureatima u aktuelnoj sezoni.

Za najkorisnijeg igrača Evrolige u sezoni 2021/22 izabran je košarkaš Barselona Nikola Mirotić kojem je nagradu uručio najtrofejniji evropski trener i aktuelni šef stručnog štaba beogradskog Partizana, Željko Obradović.

Nakon uručenja nagrade Mirotić je za medije izjavio:

- Veliko je zadovoljstvo što sam primio nagradu od najboljeg trenera. Hvala timu, stručnom štabu, igračima, ovo je timski posao i pre nekoliko nedelja Nik Kalates mi je rekao da ga se setim ako osvojim MVP nagradu. Hvala Niku jer mi olakšava život na terenu, sjajan je saigrač i prijatelj. Hvala i mom ličnom treneru Jadranu Vujačiću, gurao me je da dođem do ovog nivoa, on je verovao u mene mnogo više nego što sam ja sam u sebe.

Najbolji strelac aktuelne sezone je srpski košarkaš i član istanbulskog Anadolu Efesa Vasilije Micić kojem je pripala nagrada "Alfonso Ford", ali treba napomenuti da i pored ovog ostvarenja Micić nije izabran i u najbolju petorku sezone.

 

 

Nagrada "Aleksandar Gomeljski" koja pripada najboljem treneru sezone, pripala je aktuelnom treneru grčkog Olimpijakosa, Jorgosu Barcokasu kome je nagradu uručila supruga nedavno preminulog košarkaškog stručnjaka Dušana Dude Ivkovića, Nena. Barcokas je po dobijanju nagrade izjavio:

- Velika je čast. Zahvaljujem se organizatorima, igračima, koji su mi pomogli da osvojim ovu nagradu. Osećam se počastvovano. Hvala puno.

Ovogodišnji Fajnal-for Evrolige održava se u beogradskoj "Štark areni" od 19. do 21. maja, a učesnici su španski rivali Barselona i madridski Real, kao i grčki Olimpijakos, kao i turski Anadolu Efes.

Nagrade su osvojili:

Najbolji momenat: Kostas Slukas (Olimpijakos)
Zvezda u usponu: Rokas Jokubaitis (Barselona)
Najbolji defanzivac: Kajl Hajns (Armani)
Najbolji strelac: Vasilije Micić (Anadolu Efes)
Najbolji trener: Jorgos Barcokas (Olimpijakos)
Idealna petorka: Majk Džejms (Monako), Šejn Larkin (Anadolu Efes), Nikola Mirotić (Barselona), Valter Tavares (Real Madrid), Saša Vezenkov (Olimpijakos)
MVP: Nikola Mirotić (Barselona)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading