OSMI BEOGRADSKI MANIFEST NA SAVA PROMENADI

Autor: Republika

Vesti

18.05.2022

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nesvakidašnje predstavljanje turističke ponude Srbije i regiona u preko deset festivalskih zona

OSMI BEOGRADSKI MANIFEST NA SAVA PROMENADI

Foto: Promo

Festival

Veliki festival manifestacija, destinacija i degustacija – Beogradski Manifest priprema svoje dugoočekivano osmo izdanje i to prvi put na novoj lokaciji - atraktivnoj Sava promenadi. Ovaj trodnevni porodični festival održaće se od 27. do 29. maja, a ulaz za sve posetioce biće besplatan.

Jedinstveni interaktivni sajam turizma na otvorenom, Beogradski Manifest se prethodnih osam godina pozicionirao kao najveći porodični festival u regionu koji okuplja preko 60 opština iz Srbije i regiona, nastojeći da programskim predstavljanjem posetiocima približi duh i atmosferu brojnih interesantnih manifestacija i destinacija, ali i da istakne nacionalno blago autentičnih gastronomskih specijaliteta zbog kojih se turisti neretko opredeljuju da istraže nove destinacije.

Festival će biti pozicioniran na lepom i komfornom potezu Savskog šetališta, od Beton hale sve do platoa Geozavoda, te će posetioci imati prilike da tokom tri festivalska dana uživaju u opuštajućem ambijentu koji pruža pogled na reku, dok će duž pomenutog poteza moći da konzumiraju raznovrsne festivalske sadržaje segmentirane u čak deset festivalskih zona.

Foto: Promo

Beogradski manifest

U zoni „Aduti Srbije” predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije, dok će se u zoni „Stvaran svet oko nas” predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja će promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti. Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti i Turistička organizacija Beograda, kao i Turistička organizacija Srbije, koje od samog osnivanja podržavaju razvoj festivala.

Festivalska zona „Mašta može svašta” posvećena je najmlađima, a kao i svake godine, biće najveselija. Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave, pružiće mališanima nezaboravni provod i sjajne uspomene.

Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena”, koja predstavlja svojevrstan vremeplov za jugonostalgičare, samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će obeležiti poslednji vikend maja u Beogradu.

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna i kontinuirana podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, kao i Privredne komore Srbije.

Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21 čas, dok su u subotu i nedelju festivalske kapije otvorene od 11 do 21 čas.

Više informacija na:

https://sr-rs.facebook.com/BeogradskiManifest/

https://www.instagram.com/beogradski_manifest/?hl=sr

Komentari (0)

Loading