CRNO NA BELO: Jokić ODUVAO Embida po broju glasova za MVP NBA! (FOTO)

Autor:

Sport

12.05.2022

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić slavi, a Džoel Embid tuguje!

CRNO NA BELO: Jokić ODUVAO Embida po broju glasova za MVP NBA! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Nikola Jokić je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg igrača NBA lige. Srbin je MVP trofej primio u štali u Somboru u prisustvu brojnih prijatelja, porodice, članova delegacije Denver Nagetsa i menadžera Miška Ražnatovića.

Glavni konkurenti za nagradu našem asu bili su Janis Adetokumbo i Džoel Embid, a sada je poznato koliko je Somborac oduvao konkurenciju, a posebno Kamerunca koji je završio kao drugoplasirani.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Nikola je dobio 875 poena (65 glasova za prvo mesto), od globalnog panela od 100 sportskih novinara i emitera. Sa druge strane, Embid je ma 706 bodova i samo 26 glavo za prvo mesto.

Treća pozicija pripala je Janisu sa 595 poena i devet glasova za prvo mesto, a slede Devin Buker (216 poena) i Luka Dončić (146 poena).

 

 

Igrači su dobijali po 10 poena za svako glasanje za prvo mesto, sedam poena za svako drugo glasanje, pet poena za svako treće mesto. Ovo je prvi put da su prva tri i četiri od pet najboljih u glasanju za Kia NBA nagradu za najkorisnijeg igrača internacionalni igrači. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading