EVROPSKA KOŠARKA JE U NOKDAUNU: Da li smo na pragu senzacionalne odluke, rađa se novo takmičenje u kojem za mnoge neće biti mesta?

Autor:

Sport

06.05.2022

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako trentno stvari stoje, predstojeće leto doneće brojne promene kada je košarkaški sport na "Starom kontinentu u pitananju".

EVROPSKA KOŠARKA JE U NOKDAUNU: Da li smo na pragu senzacionalne odluke, rađa se novo takmičenje u kojem za mnoge neće biti mesta?

Foto: Starsport

Evroliga

Usled dobro poznatih dešavanja na teritoriji Ukrajine, bord Evrolige je odlučio, prvo da suspenduje ruske košarkaške klubove iz aktuelnog takmičenja, a nakon odluke UEFA organizacije da u njihovim takmičenjima naredne sezone neće biti mesta za klubove sa područja Rusije i Belorusije, sasvim je izvesno da će slična odluka biti doneta i kada je igra pod obručima u pitanju.

Usled svega navedenog, sve češće se pominje da bi pod okriljem Rusije moglo da nastane novo evropsko klupsko takmičenje.

Naime, kako u svojoj kolumni na portalu "Koš" prenosi istaknuti srpski novinar Vladimir Stanković, lako bi se moglo dogoditi da Rusija krene u formiranje takmičenja koje bi obuhvatilo uglavnom ekipe sa područja istoka i juga Evrope. Novo takmičenje bi obuhvatilo pet ruskih klubova, a sigurni učesnici bi bili CSKA, Zenit, UNIKS i Lokomotiva Kubanj, dok bi se pitanje pete ekipe naknadno odredilo. Iz Turske bi prohodnost u ovo takmičenje imali Anadolu Efes, Fenerbahče, Galatasaraj, Darušafaka i Gaziantep, iz Grčke Olimpijakos, Panatinaikos, AEK, Aris i PAOK, dok bi zagarantovana mesta imali i srpski Večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, a otvoreno bi bilo i još jedno mesto koje bi najverovatnije popunila ekipa Mege. Iz regiona bi učestvovala i podgorička Budućnost, a za sada ne postoje informacije o klubovima sa područja Hrvatske i Slovenije, mada se navodi da bi i oni bili dobrodošli u novo takmičenje. Takođe bi i svoje mesto mogao da nađe i po jedan klub iz Mađarske i Bugarske, a stidljivo se svi nadaju i da bi Makabi iz Tel Aviva mogao da se nađe u ovom društvu.

Republika

Foto: Starsport

Atmosfera na evroligaškoj utakmici KK Crvena zvezda

 

Navodno bi novoformirano takmičenje sve navedene klubove privuklo daleko većim novčanim nagradama u odnosu na ona koja su trenutno u aktuelnoj Evroligi, ali se postavlja pitanje da li bi ono imalo bilo kakav legitimitet, da li bi i od koje košarkaške organizacije bilo priznato...

Jedino je jasno da se evropska košarka nalazi pred velikom prekretnicom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading