Zdravko Čolić na početku karijere imao OVAJ NADIMAK: Čola ovako pokušao da se proslavi u DRUGOJ DRŽAVI, a onda je usledio OBRT

Autor:

Zabava

06.05.2022

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko Čolić pokušao je da napravi uspeh u drugoj zemlji sa novim nadimkom, pa se vratio u Jugoslaviju.

Zdravko Čolić na početku karijere imao OVAJ NADIMAK: Čola ovako pokušao da se proslavi u DRUGOJ DRŽAVI, a onda je usledio OBRT

Foto: ST/D. KADIĆ

 Zdravko Čolić nakon početaka u bivšoj Jugoslaviji, zakoračio je u Nemačku, s obzirom da je pokušao da se probije na njihovo tržište. 

Nemačkim producentima je pevačevo ime i prrezime bilo teško za izgovor za njihovo podneblje, pa su odlučili su da mu daju umetničko ime Dravko. Jedna od pesama sa ove ploče nosi naziv "Madre mia".

Foto: youtube/Zdravko Colic

Zdravko Čolić Dravco, album na nemačkom iz 1974.

 

 Čolić je ipak odustao od Nemačke, pa se vratio u domovinu.

Inače, pre Nemačke, prvi javni nastup Čola je imao na takmičenju pevača amatera 1967.godine, a profesionalnu karijeru započinje sa 17 godina kao član tada popularne grupe "Mladi i lijepi". Solo karijeru započinje 1972. godine, snimivši pesmu koja je postala evergrin, "Sinoć nisi bila tu".

Foto: youtube/Zdravko Colic

Zdravko Čolić prva ploča

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading