MAFIJAŠKA HOBOTNICA DRŽI VLAST U ŠACI! Policajcima od "Kavčana" 200 miliona evra - ODMOTAVA SE KLUPKO: ŠOKANTNA SAZNANJA IZ CRNE GORE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajci Nebojša Bugarin i Ljubo Milović, obojica s "kavčanima" na fotografiji skinutoj sa Skaja, pratili bivšeg predsednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića.

MAFIJAŠKA HOBOTNICA DRŽI VLAST U ŠACI! Policajcima od "Kavčana" 200 miliona evra - ODMOTAVA SE KLUPKO: ŠOKANTNA SAZNANJA IZ CRNE GORE!

Foto: E-Stock,Tanjug/R. Prelić

Da se "kavačka" mafijaška hobotnica duboko infiltrirala u policiju, tužilaštvo i sudstvo Crne Gore, potvrđuju novi podaci koji su isplivali u javnost. Kod trojice policajaca na računima u stranim bankama otkriveno je po više od 50 miliona evra!

Ako se tome doda dojava iz Evropola da je kod, takođe, policajca Ljube Milovića na jednom računu nađeno 48 miliona evra, koji potiču od trgovine drogom, jasne su razmere delovanja ovog mafijaškog klana, ali i korupcionaška struktura vlasti u Crnoj Gori.

Bivši državni sekretar Andrej Milović, prema pisanju tamošnjih medija, tvrdi da je vlada Zdravka Krivokapića pre dva meseca obaveštena "od partnerskih službi" o trojici nenormalno bogatih policajaca.

Nije poznato da li je vlast bilo šta učinila tim povodom, ali se zna da ništa nije urađeno posle izveštaja Evropola o vezi Ljube Milovića i njegovog kolege Petra Lazovića sa šefom "kavčana" Radojem Zvicerom i njegovim beogradskim ubicama Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

Foto: printscreen

Velja Nevolja i Marko Miljković


Tačnije, bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je da je Lazović bio na "tajnom zadatku", da je o svemu obaveštavao šefove, pa je zato odbacio krivičnu prijavu protiv njega. I da je o tome obavešten Evropol. Milovića nije pomenuo, kao ni njegovih 48 miliona evra. Dodao je i da je Petrov otac Zoran pre deceniju, "kao tajni agent", službeno bio na svadbi navodnog narko-bosa iz Rožaja.


S druge strane, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić zatražio je da se uhapse Katnić i njegov zamenik Saša Čađenović ukoliko su na svoju ruku odlučili da ne treba procesuirati lica iz bezbednosnog sektora koja su sarađivala s kriminalnim grupama. Mandić je podržao novog specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića, koji je odlučio da se ispitaju navodi Evropola.

Foto: youtube.com/printscreen

Andrija Mandić


U međuvremenu su osvanuli novi podaci u medijima. Tako je objavljeno da su policajci Nebojša Bugarin i Ljubo Milović, obojica s "kavčanima" na fotografiji skinutoj sa Skaja, pratili bivšeg predsednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića, o čemu postoji i službena policijska zabeleška.

Praćenje je počelo nakon njegove izjave da ih je "Lazović ubeđivao da nema razloga da strahujemo od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića".

Foto: Demokratska Crna Gora

Aleksa Bečić


- Otvaraju se mnoga pitanja, pored onih koje pitamo već duže vreme, a ona, ponavljam, glase - ko je monstruoznu grupu ugostio u Crnoj Gori, s kim su se sve družili, sretali, ko ih je skinuo s liste lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru - saopštio je tada Bečić.


Nakon prijave o praćenju nadležni organi nisu ništa preduzeli.

TATINI I MAMINI SINOVI MAFIJAŠI

Za Milošem Medenicom, sinom uhapšene bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, juče je raspisana poternica. On se tereti da je u organizovanoj kriminalnoj grupi trgovao cigaretama i drogom. Prema poslednjim informacijama, Medenica je u Beogradu, navodno, na lečenju od zavisnosti od narkotika. Petar Lazović, kog Evropol navodi kao člana "kavačkog klana", jeste sin Zorana Lazovića, koji je do 1. marta 2021, kada je smenjen, bio šef sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije.
Nezvanično saznajemo da je Aleksa Stanković, sin Ivice Stankovića, bivšeg vrhovnog državnog tužioca, takođe pomenut u jednom od policijskih izveštaja kao stručnjak za nabavku i montiranje kriptovanih telefona, koje je prodavao mafijašima za 25.000 evra.
Sva trojica su nestala iz Crne Gore.

REAKCIJE 

Zoran Brđanin, Direktor UP

Policijskog službenika Ljuba Milovića poznajem, a s njim nisam niti sam ikad bio u nekom specijalnom ili privatnom poslovnom odnosu, odgovorio je direktor Uprave policije Zoran Brđanin na navode u izveštaju Evropola da je "morao biti u jakim privatnim i poslovnim vezama s Milovićem".

Enis Baković, bivši pomoćnik direktora UP 

Iznenađen sam pominjanjem mog imena, pa čak i u kontekstu "potrebe preispitivanja umešanosti moje uloge", kako je to u tekstu navedeno. Naravno, na raspolaganju sam nadležnim organima, naveo je Enis Baković, bivši pomoćnik direktora Uprave policije povodom pominjanja njegovog imena u izveštaju Evropola.


DROGA, ORUŽJE I CIGARETE


Portal Libertas ekskluzivno je objavio da se policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović sumnjiče da su članovi "kavačkog klana" i da su se bavili teškim krivičnim delima.
- Aktivni policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi su "kavačkog klana" uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime "kavačkog klana". U isto vreme, Lazović i Milović, u ime "kavačkog klana", rade i šverc cigareta - piše u izveštaju Evropola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading