KARI ŠOKIRAO: Na Jokića NE RAČUNAM!

Autor:

Sport

05.05.2022

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči niko nije očekivao od Svetislava Pešića!

KARI ŠOKIRAO: Na Jokića NE RAČUNAM!

Foto: Starsport/Ilustracija

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Svetislav Pešić, trofejni stručnjak i aktuelni selektor košarkaške reprezentacije Srbije govorioje o detaljima razgovora sa Nikolom Jokićem tokom posete Americi i poručio da je MVP NBA lige izrazio spremnost da bude deo nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu (1. - 18. septembar).

On želi da igra, ja se nadam da će da igra. Ja sam njega ovako pitao, kao što vas pitam. Kaže: "Ne postavlja se pitanje, coach, da li ja želim. Hajde da vidim kakav je to program, da ja vidim šta ja mogu, šta ne mogu, itd. I to je to - rekao je Pešić u emisiji .

Republika

Foto: Starsport

 

Ukoliko centar Denvera stvarno bude "orlova" ovog leta, taktika će morati da se prilagođava njemu.

Veroovatno ćemo morati da se prilagođavamo, tu nema nikakvih dilema. Vi sad postavljate jedno logično pitanje. Ja gde god dođem, prvo me pitaju za Jokića, i onda ja kažem: "Jokića!? Na njega uopšte ne računamo". Onda oni tamo kažu: "Vidi ovog, budale", i tako, znaš. Meni to ne smeta kad me pitaju da li će Jokić da igra ili neće da igra. To je već standardno pitanje, ali je mnogo važno da se zna da jedan igrač ne pobeđuje, ali jedan igrač može da rasturi kompletnu grupu - istakao je trofejni stručnjak.

Republika

Foto: Starsport

 

Rođeni Piroćanac ne brine samo i prvoj zvezdi franšize iz Kolorada, već i o tome da li će drugi košarkaši moći da nastupaju za Srbiju.

- Znate kako, košarka, kako mi god okrenemo, znamo da je to kolektivni sport. Niko me ne pita da li će Kalinić da igra. Dosad me niko nije pitao. Šta mislite kako se Kalinić oseća? A, meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije. Evo sad ovde vam direktno kažem - meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije, kao što mi je bio Gurović - zaključio je selektor gostujući na jednoj domaćoj televiziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Solo

06.05.2022 14:41

Kakav Jokic pa taj nikad nije odigrao neku dobru partiju za Srbiju...A sad se razvaljuje kad je otisao...Tako svi kosarkasi rade kod nas manje vise..Prvo se malo proslave igrajuci za Srbiju a onda se prodaju na Zapadu i onda tek pocinju da igraju jer kod njih nema zezanja...