PEŠIĆ OTKLONIO DILEME: Evo da li će JOKIĆ igrati za Srbiju!

Autor:

Sport

05.05.2022

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor našeg košarkaškog nacionalnog tima bez dlake na jeziku govorio o Nikolinom nastupu i ostalim našim igračima iz NBA lige na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

PEŠIĆ OTKLONIO DILEME: Evo da li će JOKIĆ igrati za Srbiju!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Svetislav Pešić, selektor košarkašake reprezentacije Srbije otkrio je da li će "orlovi" iz NBA lige moći i u kojoj meri da pomognu nacionalnom timu na Evropskom prvenstvu (1. septembar - 18. septembar) ove godine, kao i junski prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Postoji dogovor između FIBA i NBA gde igrači, ne samo naši nego u celom svetu, mogu da budu na raspolaganju reprezentacijama 28 dana treninga. Šta to znači – ako je prvenstvo Evrope 1. septembra, minus 28 dana, Bjelica, Bogdanović, Jokić, Marjanović, Pokuševski, mogu da počnu pripreme 4. avgusta. Ako oni budu igrali u junskim kvalifikacijama, to je osam-devet dana, oni više nemaju 28 nego 20 dana. Računa se sve. To znači da pripreme za Evrobasket mogu da počnu 12. ili 13. avgusta. Za tih 28 dana troškove osiguranja snosi FIBA i oni po pravilima ne smeju više od tog perioda da budu u treningu - rekao je Pešić.

Republika

Foto: Starsport

 

Po dogovoru NBA i FIBA, osiguranje pokriva maksimalno 28 dana u nacionalnom timu pre početka Evrobaskete uz osam dana junskog prozora (utakmice se igraju u terminu 30. juni - 3. juli i 22. avgust - 30. avgust, ali NBA osiguranje upada i dane za pripremu, od 27. juna) i Evrobasketa (1. septembar - 18. septembar).

U prevodu, ako Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Boban Marjović, Aleksej Pokuševski i Nikola Jokić budu nastupali u junu, pripremamama za prozor u avgustu (22-30. avgust) i prvensvo Evrope (1-18. septembar), mogli bi da budu uz saigrače samo nekoliko dana pre početka drugog dela kvalifikacija za Mundobasket, jer osigurinje ne bi moglo više da im "pokrije".

Republika

Foto: Starsport

 

Oni mogu da rade i mimo toga?

- Ne, ne mogu više od 28 dana. Ako planiramo, primera radi, da počnemo pripreme 1. avgusta, dođu Teodosić, Jaramaz, Kalinić, Lučić... Tog dana Jokić ne može da trenira sa ekipom, nego sa svojim trenerom individualno - istakao je iskusni stručnjak.

Republika

Foto: Starsport

 

Koliki je to problem?

- Nemci kažu – nema problema, samo rešenja. Za mene je to izazov, za koji želim da pronađem rešenja - zaključio je selektor našeg nacionalnog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading