GLAVOBOLJA ZA PEŠIĆA: Srbija ostala bez NBA igrača - RAMPA za Jokića i Bogdanovića!

Autor:

Sport

04.05.2022

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni neće braniti boje nacionalnog tima u junu, ali bi mogli da se odazovu selektoru za avgust i septembar!

GLAVOBOLJA ZA PEŠIĆA: Srbija ostala bez NBA igrača - RAMPA za Jokića i Bogdanovića!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić suočava se sa velikim problemom uoči nastavka kvalifikacija za Mundobasket. Orlovima na raspolaganju neće biti NBA košarkaši, iako su neki od njih već završili sezonu.

Naime, kako prenosi Mozzart Sport zbog "pokrivenih" samo 28 dana gotovo je nemoguće da naši reprezentativci iz najjače lige na svetu učestvuju u sve tri ”akcije”. Problem je osiguranje.

Prema važećem dogovoru između NBA i FIBA, to osiguranje pokriva našim internacionalcima iz SAD maksimalno 28 dana u reprezentativnom programu pre početka Evrobasketa, računajući i osam dana junskog prozora (utakmice se igraju u terminu 30. juni - 3. juli i 22. avgust - 30. avgust, ali NBA osiguranje "upisuje" i dane za pripremu, od 27. juna) i Evrobasketa (1. septembar - 18. septembar)

Što znači da bi se Bjelica, Jokić, Bogdanović, Marjanović i Pokuševski igrali u junu, pripremama za avgustovski prozor (22-30. avgust) i Evrobasket (1-18. septembar) mogli bi da se priključe tek nekoliko dana pre početka druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Srbija bez Jokića, Bogdanovića i drugova?

Podsetimo se, Srbiju u junu očekuju dueli sa Letonijom i Belgijom, dok se u avgustu igraju bitniji mečevi sa Grčkom, Turskom, Belorusijom i Velikom Britanijom.

Zaključak je taj da će NBA košarkaši najverovatnije propustiti prvi prozor, dok će u drugom igrati mečeve, koji će ujedno biti i priprema za predstojeće prvenstvo Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading