NIJE KAO PRE: Srbija se RADUJE ispadanju Jokićevog Denvera!

Autor:

Sport

28.04.2022

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plej-of u najkvalitetnijoj svetskoj ligi se nastavlja bez udarnih srpskih igala.

NIJE KAO PRE: Srbija se RADUJE ispadanju Jokićevog Denvera!

Foto: Tanjug/AP

Centar Denvera Nikola Jokić

Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, dva najbolja srpska košarkaša, doživela su ranu eliminaciju u NBA plej-ofu, čime šanse da na leto zaigraju za reprezentaciju Srbije drastično rastu.

Jokićev Denver pobrao je brojne simpatije u Srbiji, ali navijačima Orlova je sigurno više stalo do uspeha nacionalnog tima. Stoga ispadanje Nagetsa od Golden Stejta (4:1) u prvoj rundi doigravanja na Zapadu ide na ruku selektoru Svetislavu Pešiću uoči Evrobasketa.

EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKA.RS IZ BAHREINA: Oni su žive legende Crvene zvezde, danas predvode selekcije ove ostrvske zemlje, a krajem godine će bodriti Orlove u Kataru!

 

Praktično identično je prošla i Bogdanova Atlanta, koja je lako položila oružje pred Majamijem, a da će pomenuti tandem igrati za Srbiju mišljenja je i trener zemunske Mladosti Dragan Jakovljević.

- Bogdanović se i ranije redovno odazivao reprezentativnim pozivima. Što se tiče Jokića, sada nema nikakvih prepreka da učini isto. Sezonu je završio pre maja, pa ima dovoljno vremena da se odmori, posveti konjima, "džokeru", a onda i da se oduži Srbiji. Uvek podvlačim da je nastup najboljih igrača za nacionalni tim izuzetno važan iz ugla davanja pozitivnog primera mlađim naraštajima. Očekujem da budemo kompletni na Evropskom prvenstvu - ocenio je Jakovljević u razgovoru za "Republika.rs".

Republika

Foto: youtube.com/TVKopernikus

Jokić mora da bude uzor mladima - Jakovljević o Nikolinom nastupu za "Orlove"

Podsetimo, šampionat Evrope održaće se od 1. do 18. septembra u četiri države (Češka, Gruzija, Italija, Nemačka), a Srbija je smeštena u grupu D, zajedno sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
mm

29.04.2022 04:18

taj anti uzor Srbima ne treba da igra za reprezentaciju