KUKA I JADIKUJE POSLE ŠOKA U ARENI: Pitali smo Grbu o Partizanovoj eliminaciji od Burse, reči LEGENDE gađaju Grobare PRAVO U SRCE!

Autor:

Sport

21.04.2022

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Burse savladali su Partizan sa 103:95, posle produžetka, a težak poraz Beograđana prokomentarisao je legendarni Goran Grbović.

KUKA I JADIKUJE POSLE ŠOKA U ARENI: Pitali smo Grbu o Partizanovoj eliminaciji od Burse, reči LEGENDE gađaju Grobare PRAVO U SRCE!

Foto: Starsport

Goran Grbović uz detalj sa meča Partizan - Bursa

Proslavljeni košarkaš Partizana Goran Grbović, u razgovoru za Republiku, izrazio je revolt zbog eliminacije crno-belih od Burse u osmini finala Evrokupa. Grba smatra da je Parni valjak loše pripremio utakmicu, potcenio je turskog predstavnika, što ga je na kraju koštalo ispadanja.

- Partizan je loše ušao u utakmicu, a tako je i odigrao gotovo svih 45 minuta. Čini mi se da smo pomalo potcenili Turke, ne u smislu samo borbenosti, već i skautinga. Kada igraš protiv tima koji ne poznaješ, on mora biti "pet puta" u odnosu na uobičajen način analize rivala. Takođe, utisak je da je arena celo veče čekala jednu trojku, što se odrazilo i na košarkaše, a ona na kraju nije došla - sa žaljenjem je konstatovao Grbović, a potom je pohvalio talentovanog stratega Dušana Alimpijevića.

- On je fenomenalno iskoristio prednosti svoje ekipe, a mane Partizana. To nisu samo trojke, odnosno šutevi sa distance, Bursa je dala brojne lake poene iz reketa. Takođe, kako bi spremio svoje izabranike za pakao arene, oni su na treninzima slušali Grobarske pesme, to je sve preduslov za iznenađenje, vodili su računa o svakom detalju.

Partizan se sada okreće završnici ABA lige, što je jedini put ka povratku u Evroligu.

- Mislim da postoje šanse da crno-beli stignu do samog kraja, ali biće jako teško sa Zvezdom. Ona je napravila evroligaški roster, a kvalitet je potvrdila u elitnom takmičenju. Nekoliko poraza je bilo na jednu loptu, sa drugačijim ishodom, Top 8 bi bio realnost. Videćemo da li su igrači u mogućnosti da se oporave od ovog šoka, koji sigurno niko nije očekivao. Rad na treninzima sa Željkom je odličan, na top nivou. Možda upravo to da rezultate na Jadranu...

Republika

Foto: Starsport

Partizan propustio istorijsku priliku - Goran Grbović posle eliminacije od Burse

Za kraj, Grbović je prokomentarisao i podvig Cedevita Olimpije, jednog od rivala Večitih u plej-ofu regionalnog takmičenja.

- Ljubljančani su, posle dugog niza godina, napravili ekipu koja može da ide do samog kraja. Konkurentni su za finale u oba takmičenja, popunjeni su na svim pozicijama, a pitanje je samo da li će održati ovaj nisok nivo forme koji pokazuju u poslednje vreme. Mislim da se Cedevita Olimpiji neće desiti ovo što je doživeo Partizan, eliminacija na domaćem parketu (od Burse u četvrtfinalu Evrokupa prim. aut) - zaključio je Goran Grbović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Miki

22.04.2022 18:02

Samo se pitam zašto nemamo 20 registrovanih igrača. Šta će nam Dangubić. Zašto Željko nije porazgovarali sa Ostojom i Duletom da Dule Vujošević trenira rezervne igrače pošto ne može da putuje daleko. Dule može da mu skautira 2 stvari. Prvo naš tim i naše igrače i da predloge kojih 20 igrača da koristi u ABA Ligi i Evropi. Ali samo predlog. Da razigra a igrače koji nisu u formi i povređene igrače ko i omladince od 16 do 23 godine. Koji imaju potencijal. Alo Dule je za 15 godina tom Željku prodao preko 45 igrača koje je ŽOC iskoristio i prodao u NBA ligu. Barem 90% ali svi Dulstovi igrači su igrali ligu šampiona a neki i na fajnal for a neki i osvajali sa Željkom i evroligu. Zašto se plaši Ostoja diktatora Vučića da preuzme JSD PARTIZAN I da dovodi grobare kako najbolje igrače tako i trenere grobare. I na kraju zašto nije pravljen faul na 9 sekundi? Postavite to pitanje Ostoji koji je po meni najveći krivac ispadanja.