PARTIZANOVA MOĆ U GROTLU ARENE! Klub iz Humske u punoj hali dočekuje turski tim!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

20.04.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli će pred 18.000 ljudi pokušati da obezbede prolaz u četvrtfinale Evrokupa protiv Burse. Prethodno u istom ambijentu zgaženi Panatinaikos i Makabi.

PARTIZANOVA MOĆ U GROTLU ARENE! Klub iz Humske u punoj hali dočekuje turski tim!

Foto: Starsport

Turci će pasti u paklu Arene! Košarkaši Partizana dočekuju večeras (20.30, Sport klub 1) ekipu Burse u Beogradu u osmini finala Evrokupa. Crno-beli će na ovom duelu imati veliku podršku navijača, a Arena će biti popunjena do poslednjeg mesta. Kako su karte već rasprodate, na tribinama će biti oko 18.000 ljudi, koliko iznosi kapacitet hale. Međutim, to nije ništa čudno kada je u pitanju Košarkaški klub Partizan, a ranijih godina crno-beli su imali i veću posetu kada su rušili velikane.

UNAPRED HVALA

Nošeni podrškom s tribina, crno-beli su godinama beležili velike pobede. Tako je bilo i protiv Panatinaikosa 2009. (63:56) u Areni, gde je bilo 22.567 navijača, a zatim i na čuvenim mečevima s Makabijem godinu dana kasnije (81:73,76:67), kada je u hali bilo 21.367 navijača. Slična situacija očekuje se i sad u duelu protiv Burse, koju predvodi srpski trener Dušan Alimpijević. Trener Partizana Željko Obradović zahvalio je navijačima što od početka sezone redovno bodre njegov tim.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

- Oni igraju veoma dobro, nalaze se u seriji dobrih rezultata, odlično su vođeni od mladog kolege Alimpijevića, kom čestitam na svemu što radi sa Bursom. On je stabilizovao tu ekipu i to se vidi. Ovom prilikom želim i da zahvalim navijačima Partizana na svemu što su uradili do sada tokom sezone, na podršci, koja je neverovatna, i verujem da će to nastaviti i na ovom meču - istakao je Obradović.

Ledej: Ovo smo čekali

Košarkaš Partizana Zek Ledej istakao je da svi moraju da budu svesni važnosti utakmice.

- Očekuje nas veoma težak protivnik. Mi moramo da sprovedemo zamisli trenera u delo i da se držimo plana utakmice. Ukoliko to učinimo, imamo dobro šansu da meč završimo uspešno. Svi smo uzbuđeni, plej-of je najbolji deo sezone, igra se za trofeje i mi sada moramo da uradimo naš posao na terenu - istakao je Ledej.

Košarkaši Partizana, prema bukmejkerima, apsolutni su favoriti u današnjem meču, sa kvotom 1,15, dok Turci imaju mnogo manje šanse, sa kvotom 6,00. Međutim, šef stručnog štaba kluba iz Humske poziva na opreznost.

SAMO POBEDA

- Ono što je bitno jeste da se bude koncentrisan na to da se igra jedna utakmica. Praktično eliminacija. Sistem takmičenja je napravljen još letos, tako da smo svesni da je ovo najvažniji deo sezone. Igrali smo sve da bismo bili u ovoj situaciji da dođemo do toga da igramo plej-of i evo, prva utakmica protiv Burse - zaključio je Obradović.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Ukoliko srpski tim savlada Bursu, onda ga u četvrtfinalu očekuje pobednik duela između Cedevita Olimpije i Turk Telekoma, koji su se sastali sinoć.

UTAKMICE SA NAJVIŠE POSETILACA

Partizan - Panatinaikos (2009) - 22.567

Partizan - Makabi (2010) - 21.367

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading