SA ŽELJKOM SVI DOBIJAMO: Alimpijević poslao EMOTIVNU poruku Obradoviću pred dvoboj u Evrokupu!

Autor: M. Z.

Sport

19.04.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šale više nema, pred košarkašima Partizana je početak nokaut faze Evrokupa i borba za trofej i direktan plasman u Evroligu. Nema prilike ni za popravni jer se igra samo jedna utakmica (sreda, 20.30) u Areni i pobednik ide u narednu fazu. Na putu crno-belima stoje Bursa i Dušan Alimpijević (36), nekadašnji trener Crvene zvezde, koji sjajno vodi turski klub već dve sezone.

SA ŽELJKOM SVI DOBIJAMO: Alimpijević poslao EMOTIVNU poruku Obradoviću pred dvoboj u Evrokupu!

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević tokom mandata na klupi Crvene zvezde

Svestan je srpski stručnjak težine izazova koji ga očekuje, posebno duela s najboljim trenerom Evrope Željkom Obradovićem.

- Naravno da ne dolazim da izgubim, što će vam reći svaki trener. Svestan sam i težine izazova koji je pred nama i kvaliteta narednog protivnika, posebno trenera koji sedi na klupi. Partizan u dva takmičenja ima osvojena dva druga mesta i to je veliki uspeh za projekat koji je krenuo od nule. Radi se o ozbiljnom uspehu za svaki respekt - ističe Alimpijević u razgovoru za Srpski telegraf i Republiku.

Kao i svi, i Dušan vidi šansu za njegov tim u sutrašnjem duelu, bez obzira na punu Arenu.

- Evrokup ove sezone daje šanse ekipama s manjim budžetom da se kroz jedan meč domognu sledeće faze. Po ranijem, kada se igralo na dve ili tri pobede, favorit je često mogao se ispravi posle jednog kiksa. Sada niko nema pravo na grešku. Timovi s velikim budžetima su se tempirali za ovaj period sezone, a manji, kao mi, imamo čemu da se nadamo. Tri pobede i u Evroligi ste - podseća Alimpijević.

Šteta za Zvezdu, bila je dobra u Evroligi

 

Iako već pet godina nije deo Crvene zvezde, Dušan Alimpijević kaže da je pratio izdanja bivšeg kluba u Evroligi.

- Pratim, naravno, sve vezano za našu košarku. Video sam i paradoks da je Zlatibor osvojio u nedelju ABA 2 ligu, ali da neće igrati u ABA zbog ograničenog broja klubova iz Srbije. Video sam i da je Zvezda imala dobru sezonu i zamalo nije ostala kratkih rukava. Šteta...

Trener Burse kaže da je meč s Partizanom svakako važan za njegov klub.

- Mi smo tek drugu godinu u Evropi i napravili smo ozbiljan iskorak. Možda smo mogli do boljeg plasmana od sedmog mesta u grupi, pa da izbegnemo crno-bele, ali bolje igrati i u Beogradu protiv zvučnog rivala nego protiv Metropolitana. Sportska ambicija mora da postoji, san da se sanja. Bursa će učiniti sve da dogura što dalje u Evrokupu, bez obzira na to ko je s druge strane.

Alimpijević pozdravlja povratak Željka Obradovića u srpsku košarku.

- Svako ko prati košarku mogao je da nasluti da će se to desiti jer je Željko to sam najavljivao nekoliko puta. Srpska košarka je mnogo dobila, pa i trenerski zanat jer se najbolji u Evropi vratio u svoju zemlju. Na dobitku smo svi, pa i mi koji radimo napolju i predstavljamo Srbiju, velika je čast i zadovoljstvo imati priliku da se odmeriš s takvim trenerom - zaključio je Dušan Alimpijević.

Republika

Foto: Starsport

Jedva čeka da se odmeri sa Žocom - Dušan Alimpijević

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading