BRIGA GA ZA NJEGOVIH 20 POENA: Trener se ODREKAO najboljeg igrača - POTEZ koji NIKO nije očekivao!

Autor:

Sport

18.04.2022

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavljen susret Partizana i Burse.

BRIGA GA ZA NJEGOVIH 20 POENA: Trener se ODREKAO najboljeg igrača - POTEZ koji NIKO nije očekivao!

Foto: Starsport

Pozdrav Alimpijevića i Obradovića

Dušan Alimpijević, trener Burse, otkrio je pred gostovanje Partizanu u osmini finala Evrokupa kako je "posložio" turski sastav.

Bivši strateg Crvene zvezde bio je prinuđen da se odrekne najboljeg igrača kako bi stvorio izbalansiran tim, što se ispostavilo kao "fenomenalan, ali i začuđujuć potez.

- Nije baš normalna situacija da igrači odlaze usred sezone, mada je za svakog trenera pored pojačanja važno i da pogodiš koga 'sečeš. Mi smo imali mnogo tih ’seča’. Kada sam stigao odrekao sam se najboljeg strelca ekipe, kada sam to predložio menadžmentu, prvo su bili malo začuđeni, pa sam im objasnio da ruši timsku hemiju, srećan je kad postigne 20 poena, bez obzira na rezultat tima, a tužan kada postigne samo šest. Bio je to fantastičan potez, pošto smo u okviru budžeta napravili tim koji ima kaakter, borbu, radnu etiku. I, ono što je meni najvažnije otvorenost uma, da dozvole treneru da ih menja, što je za mene stvar broj jedan - poručio je Alimpijević za "Mondo", a potom je pojasnio:

Praktično smo polovinom januara obezbedili opstanak, napravljen je zaokret. Postojalo je interesovanje na tržištu, što je pokazatelj dobrog posla celog kluba. Odlučili smo da pustmio Brauna u Rišon, Egemena u Efes i Frimena u CSKA. Tu smo dobili besplatnog igrača u vidu Tolge Gečima koji se povredio brzo. Igrao je strašno dobro tih nekoliko utakmica, pa je platio cenu slabije fizičke aktivnosti u Efesu.

Republika

Foto: Starsport

Alimpijević oprezan pred "pakao arene"

Srpski stručnjak imao je samo reči hvale za Parni valjak i trenera Željka Obradovića.

Naravno da niko ne ide na meč da izgubi. Sportski je nadati se, to je prvi postulat svakog sportiste. Čemu trening i utakmica, ako ne postoji nada. Ukoliko tako ne razmišljaš, bolje da ostaneš kući. U isto vreme naravno treba biti realan. Domaći teren je velika prednost Partizana i time se šanse za iznenađenje svode na minimum - kazao je Alimpijević, a zatim je zaključio:

Bio je Željko tada u Fenerbahčeu i zahvalan sam što je pristao i što mi je dozvolio da gledam njegove treninge tokom tog mini-ciklusa. To je nešto što ne možete da naučite ni na jednom seminaru. Taj pristup detaljima, odnos prema svemu, imao sam fantastično iskustvo. Detalji? Bilo bi glupo izdvojiti neke, ima gomila detalja. Najveća stvar koju sam primetio je ta da se i posle svih uspeha, devet evropskih titula, on i dalje menja. Prilagođava se košarci. Za trenera je jako bitno kako će reagovati na određene situacije i promene. Ko god bi pokušao da imitira Željka, bio bi samo jedna bleda kopija - zaključio je Dušan Alimpijević.

Podsetimo, duel Partizan - Bursa igra se u sredu od 20 časova i 30 minuta u "Štark areni".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading