AMERIKA MU SE POKLONILA: Srpski košarkaš ispisao istoriju i srušio najbolju NBA ekipu!

Autor:

Sport

04.04.2022

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je fudbal igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci, onda je košarka sport u kojem dominiraju Srbi.

AMERIKA MU SE POKLONILA: Srpski košarkaš ispisao istoriju i srušio najbolju NBA ekipu!

Foto: Tanjug/AP

Kolevka košarke noćas se poklonila još jednom Srbinu.

Mladi Aleksej Pokuševski upisao se u anale američke NBA lige kao dvanaesti najmlađi košarkaš koji je ostvario tripl-dabl učinak.

Za 36 minuta provedenih na terenu, dvadesetogodišnji Beograđanin zabeležio je 17 poena, deset skokova i 12 asistencija što je bilo sasvim dovoljno da njegova Oklahoma savlada najbolju ekipu ovosezonske NBA lige, Finiks rezultatom 117:96 (20:27, 32:26, 32:22, 33:21).

Ekipa koja u dosadašnjem delu takmičenja ima gotovo 80% uspešnosti, samo tokom prvog perioda igre ličila je na sebe i držala prednost u svojim rukama. Domaćin je do odlaska na odmor uspeo da meč uvede u egal, a u drugom poluvremenu usledila je rapsodija domaćina i na kraju više nego zasluženi trijumf.

 

 

Najefikasniji na susretu bio je saigrač srpskog košarkaša Oliver Sar sa 24 poena, dok se u redovima lidera NBA lige istakao Mikal Bridžis sa 18.

Traba napomenuti da je Aleksej Pokuševski jedini na ovom susretu imao tripl-dabli učinak, a o podvigu govori i činjenica da je meč odigrao pod simptomima prehlade.

Nakon ovog susreta Oklahoma sa skorom od 23 pobede na 78 odigranih mečeva zauzima 14. poziciju Zapadne konferencije, dok je Finiks i dalje neprikosnoveni lider sa učinkom 62-16.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading