ZADOVOLJAN SAM: Pešić posebno POHVALIO energiju u ODBRANI!

Autor:

Sport

25.02.2022

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izneo je svoje utiske nakon pobede nad Slovačkom!

ZADOVOLJAN SAM: Pešić posebno POHVALIO energiju u ODBRANI!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaši Srbije slavili su u meču koji su kontrolisali od samog starta i napravili važan korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je i Svetislav Pešić.

- Želim da kažem bravo mom timu, odigrali su odličnu utakmicu. Počeli smo bez agresivnosti, ali iz minuta u minut smo popravili odbranu, posebno protiv njihova tri najbolja igrača. U prvih 20 minuta imali smo problema sa ofanzivnim skokom i kontrolom skoka generalno, a u drugom su imali samo četiri ofanzivna skoka, dok smo mi imali 15. Odličnu odbranu smo odigrali u drugom poluvremenu, sa velikom energijom. Izborili smo 19 izgubljenih lopti protivnika. Ovo je za mene dobar rezultat i srećan sam. Ne samo što smo pobedili, već i kako smo pobedili - rekao je Pešić.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Objasnio je selektor stanje igračkog kadra pred ovu utakmicu i posebno pohvalio kapitena na ovoj utakmici Marka Jagodića Kuridžu.

- Ušli smo u ovu rundu sa dosta problema, dosta povreda, bolesti, nemamo mogućnosti da pravimo neke velike igre. Ali, ono što možemo je da damo entuzijazam koji karakteriše našu ekipu. Ono što nas i mene čini srećnim to je da je Marko Jagodić Kuridža odigrao odlično ove utakmice i zaslužio je da mu se da čast, da bude kapiten - kaže Pešić i nastavlja o odbrani:

- Videlo se kako je on odigrao da je zaslužio, odigrao je i timski i indivudalno odlično, isključio im je najboljeg igrača, jednog od najboljih u španskoj ligi. Svi ga znamo kakav je igrač. Timskom odbranom i zahvaljujući Marku smo ga zaustavili na samo četiri poena u drugom poluvremenu. Zatvorili smo im i dobre bekove, to nije lako braniti, to košta puno umora da se čuvaju bekovi koji imaju vrhunsku tehniku sa loptom, a ja sam tražio da se oni pritisnu. Moji igrači su dali maksimum u odbrani i to košta snage, pa se možda u napadu to vrati, ali oni su ispunili svoje i u napadu. Bili su izuzetno motivisani - objašnjava selektor.

Srbija i Slovačka sledeći meč igraju već u ponedeljak od 18 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading