GRBOVIĆ PORUČIO PEŠIĆU: Kari, UBIĆEŠ srpsku decu!

Autor:

Sport

17.02.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kup Radivoja Koraća počinje danas, ali deluje da je nedavna izjava Svetislava Pešića, selektora Košarkaške reprezentacije Srbije uzela primat.

GRBOVIĆ PORUČIO PEŠIĆU: Kari, UBIĆEŠ srpsku decu!

Foto: Starsport

Podsetimo, legendarni Kari rekao je da računa na naturalizovane strance, koji bi u neko dogledno vreme mogli da obuku dres našeg nacionalnog tima. Kada govorimo o imenima, to su Kevin Panter (Partizan), Čarls Dženkins (bez kluba), Markus Pejdž (Orlean), Kori Volden (Bajern) i Dilan Enis (Gran Kanarija).

MANJE MESTA

Prvi koji je javno izrazio nezadovoljstvo oko ideje stratega "orlova" je Goran Grbović, bivši košarkaš Partizana, koji je u razgovoru za Srpski telegraf istakao da bi ovaj potez trofejnog stručnjaka usporio razvoj talentovanih mladih košarkaša.

- Ti sada ako naturalizuješ strance, to znači da ima mnogo manje mesta za nekog talentovanog klinca. Ukrašće se mesto klincu, jednu ili dve godine ili veliko takmičenje i, samim tim, usporavaš mu razvoj. Ima igrača koji će za nekoliko godina biti vrhunski asovi, ja ih gledam uživo u juniorima i kadetima, ništa nećemo dobiti sa strancima - poručio je direktor beogradske Arene za naš list.

Republika

Foto: Starsport

KRIVA I STRUKA

Ipak, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije okrenuo je priču i na "drugu stranu medalje" i da razume selektora, ali da je kriva i struka.

- Razumem selektora jer on nema nijednog dobrog domaćeg igrača koji mu treba za veliko takmičenje, a ostao je i bez pomoći naših NBA igrača. Najlakše je kupiti strance, ali selektor i savez trebalo bi da povedu računa o mlađim selekcijama jer je Pešićeva ideja došla zbog lošeg rada u mlađim kategorijama - smatra Grba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading