CRNO NA BELO: Ovo su razlozi zbog kojih je Zvezda UNIŠTILA Partizan u "Čairu"!

Autor:

Sport

22.02.2022

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radonjićev tim je u oba ovosezonska duela sa četom Željka Obradovića imao 23 poena prednosti, a derbiji su od početka bili lišeni rezultatske neizvesnosti.

CRNO NA BELO: Ovo su razlozi zbog kojih je Zvezda UNIŠTILA Partizan u "Čairu"!

Foto: Starsport

Slavlje košarkaša Crvene zvezde

Finale Kupa Radivoja Koraća trajalo je svega 20 minuta jer je Crvena zvezda već na poluvremenu stekla 21 poen razlike i na kraju sa 85:68 rutinski preslišala ljutog rivala Partizan. Crveno-beli su tako osvojili jubilarni 10. trofej Kupa u klupskoj istoriji, ali i pokazali da nemaju gotovo nikakvih problema s timom Željka Obradovića ove sezone. I u ABA ligi i na kup utakmici u Nišu Zvezda je stekla prednost od 23 poena, koju je lako održavala do kraja, a oba meča delovala su kao igra mačke i miša u korist tima Dejana Radonjića.

Srpski telegraf vam donosi šest razloga zbog kojih Crvena zvezda u aktuelnom trenutku deluje superiorno u odnosu na Partizan.

1) Bolje otvaranje derbija

Crvena zvezda je finale Kupa Radivoja Koraća otvorila serijom od 10:0. Partizan je, dakle, od starta imao dvocifren zaostatak i teško je bilo da se od toga oporavi u meču u kom svaka lopta i svaki koš imaju težinu. Slično je bilo i u derbiju u ABA ligi. Crveno-beli su bolje otvorili utakmicu, čuvali i uvećavali prednost do kraja.

2) Timska hemija

Zvezda je od početka meča znala šta hoće u Čairu. Videla se jasna ideja u napadu, gde se znalo ko kosi, a ko vodu nosi. S druge strane, Partizan se oslonio na individualne akcije Pantera, Ledeja, Kuruca, Mura i ostalih. Podatak koji svedoči o tome jeste činjenica da su crveno-beli imali 10 asistencija više (22:12).

Republika

Foto: Starsport

Igrači Partizana u "Čairu"

 

3) Šut za tri poena

Jedna od najvećih mana u timu Dejana Radonjića ove sezone je šut van linije 6,75. Međutim, u finalu Kupa Zvezda je podigla procente na 47,6 odsto (10/21). Da je crveno-bele baš išao šut, najbolje se videlo kroz Stefana Markovića. Pogodio je iskusni plejmejker prve dve trojke na meču, dok, poređenja radi, u ABA ligi pogađa svega 19 odsto šuteva za tri poena. Crno-beli su dali pet trojki iz čak 17 pokušaja.

Republika

Foto: Starsport

"Iks faktor" Večitog derbija - Stefan Marković

 

4) Granitna odbrana

Glavna snaga tima Dejana Radonjića u ovoj sezoni je odbrana, od koje zaziru i brojne evroligaške ekipe. Crveno-beli su večitog rivala limitirali na svega 28 poena u prvom poluvremenu, a ukupno 68 poena. Kada se na to nadoveže pomenuti dobar šut iz igre, malo je ekipa koje bi u takvom danu uspele da pariraju Zvezdi.

Republika

Foto: Starsport

Vidi se Radonjićev "pečat"

5) Učinak domaćih igrača

Možda i najznačajniji podatak, onaj koji će najviše zaparati oči i uši grobara, kaže da su domaći igrači Partizana u finalu Kupa postigli svega pet poena. Još bolnije zvuči ako se zna da je Aleksa Avramović jedini koji je pogodio šut iz igre. On je na kraju završio meč sa četiri poena, a Uroš Trifunović postigao je poen s linije slobodnih bacanja. S druge strane, Zvezdin lider bio je Nikola Kalinić sa 18 poena, a heroj iz senke Stefan Marković 13.

6) Lideri tima se pokazali

Zvezdini nosioci igre od starta meča su preuzeli odgovornost i meč uveli u ritam koji odgovara timu s Malog Kalemegdana. Kalinić, Holins i Volters bili su dvocifreni, a Dobrić je meč završio s devet poena. U Partizanu je samo Lesor koristio fizičku prednost nad Lukom Mitrovićem, Panter nije mogao i da kreira i da pogađa šuteve, dok je Ledej, narodski rečeno, zakasnio na utakmicu i probudio se tek kad je meč bio rešen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading