ZVEZDA ODBRANILA ŽUĆKOVU LEVICU: Kalinić LIDER, Marković IKS FAKTOR - crveno-beli PREGAZILI Željkov Partizan u "Čairu"!

Autor:

Sport

20.02.2022

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su nadigrali Partizan sa 85:68, čime su odbranili pehar u Kupu Radivoja Koraća!

ZVEZDA ODBRANILA ŽUĆKOVU LEVICU: Kalinić LIDER, Marković IKS FAKTOR - crveno-beli PREGAZILI Željkov Partizan u "Čairu"!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde sa Žukovom levicom

Crveno-beli su odigrali sjajno finale, vodili su od početka do kraja utakmice, pa su stigli do 11. Žućkove levice u klupskoj istoriji.

Četa Dejana Radonjića je već početkom susreta stekla dvocifrenu razliku (10:0), a crno-beli od toga nisu uspeli da se oporave. Sjajan je bio Nikola Kalinić koji je meč završio sa 18 poena, uz tri skoka i četiri asistencije. Pratili su ga Holins sa 15 i Volters sa 14 koševa, a sjajnu ulogu sa klupe odigrao je Marković sa svojih 13 poena, uz tri postignute trojke.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Lesor sa 19 koševa i četiri uhvaćene lopte.

Krajem treće četvrtine isključen je trener Zvezde Dejan Radonjić, pošto je zaradio dve tehničke greške, ali to nije imalo uticaja na konačan ishod finala pošto su crveno-beli već imali ogromnu prednost.

Tok finala mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Crvena zvezda - Partizan 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22)

Kraj meča! Zvezda je slavila sa 85:68!

39. minut - Volters je prodorom povisio na 83:66, čime je potvrdio odbranu pehara - 83:66 na 90 sekundi pre kraja meča!

37. minut - "Otvorilo" se u Nišu pošto je pitanje pobednika rešeno, Kalinić i Panter su dali po trojku, Lesor je realizovao penale, crveno-beli imaju ubedljivih 81:63. 

35. minut - Igra se poen za poen u "Čairu", crveno-beli rutinski idu ka novom kupu, Partizan nemoćan na jugu Srbije... Košem Kalinića ponovo je 74:53 u korist nominalnog domaćina finala!

33. minut - Avramović je upisao prve poene večeras (69:49), najpre sa penala, a zatim i iz igre, u međuvremenu je promašio Kalinić, ali je posle trojke Dobrića na semaforu "Čaira" ponovo 21 poena viška za Zvezdu - 72:51!

 

 

31. minut - Drugi uzastopni uspešan prodor Dobrića, raste prednost Zvezde - 69:46!

Zvezda vodi sa 67:46 na ulazu u poslednju četvrtinu!

 

 

30. minut - U finišu trećeg kvartala Radonjić je zaradio drugu tehničku grešku, automatski je isključen, a pogodio je Dobrić u finišu...

29. minut - Period bez poena na obe strane, što odgovara braniocu Žućkove levice, a Marković je dao svoju treću trojku, čime je rezultat povisio na 65:43.

27. minut - Željko Obradović je zaradio tehničku grešku, posle rasprave sa sudijom jurasom, crveno-beli održavaju veliku razliku, a nakon koša Mitrovića ponovo je "plus 19" - 62:43!

 

 

 

25. minut - Zvezda je malo popustila u napadu, Partizan je prišao na 57:40, ali je onda Koprivica napravio korake, čime je propustio šansu da dodatno vrati svoj tim u meč.

23. minut - Dalas Mur je smanjio razliku na "minus 19", Zvezda sigurno igra, posebno dominira u kontranapadima, ne miriše na dramu u "Čairu"...

Republika

Foto: Starsport

Igrači Partizana

21. minut - Volters je postigao koš iz kontre, uz prekršaj Ledeja. S obzirom na povredu oka, dodatno slobodno bacanje izveo je Marković, ali je promašio. Loptu nije uspeo da iskontroliše Koprivica, Zvezda nastavlja da "gazi"...

Kraj prvog poluvremena, velikih 49:28 u korist Crvene zvezde!

19. minut - Nikola Ivanović je realizovao dva slobodna bacanja, čime je Zvezda stekla velikih 20 poena viška, očajno poluvreme Partizana u "Čairu".

17. minut - Kuzmićevim košem sa poludistance Zvezda je stigla do novih 9:0, Kuruc je to prekinuo lepim ulazom pored centra kluba sa Malog Kalemegdana (38:22). Ipak, već u narednom napadu Lesor je faulirao Kalinića prilikom šuta za tri, što je reprezentativac Srbije kaznio sa penala - 41:22!

 

 

15. minut - Marković je dao deset poena za pet minuta, Zvezda je napravila novu seriju, Partizan u nokdaunu - 36:20!

13. minut - Matijas Lesor je sa četiri poena smanjio zaostatak crno-belih na deset koševa, potom je Vajt napravio faul u napadu, ali trojku nije uspeo da pogodi Panter, što je kažnjeno od strane Holinsa u kontranapadu - 29:17!

11. minut - Nova serija Zvezde od 7:0, crveno-beli su na "plus 14" - 27:13! Željko Obradović je prinuđen da zatraži tajm-aut u ranoj fazi druge deonice.

Zvezda vodi sa 20:13 na kraju prvog kvartala!

 

 

10. minut - Izuzetna rola Stefana Markovića sa klupe. Pefi je nanizao pet poena, a zatim je asistirao Luki Mitroviću za 20:11. Uzvratio je Lesor sa niskog posta (20:13), ali Zvezda je ostavila bolji utisak u prvoj četvrtini.

9. minut - Kalinić je pogodio svoju drugu trojku, ali je Panter već u dva navrata pogodio van linije 6,75 (13:10). Potom je trener crveno-belih Dejan Radonjić zaradio tehničku grešku, što je kaznio Mur sa penala - 13:11!

7. minut - Niz crveno-belih prekinuo je rezervista Mur za 10:2, a potom je sa distance pogodio i Panter, "Parni valjak" se upalio, ali zaostaje 10:5!

5. minut - Velika serija Zvezda, koja je povela sa 10:0! Trojku je postigao Volters, nadovezao se Kalinić, a zatim je Holins realizovao kontru za prvu dvocifrenu prednost na derbiju!

3. minut - Prve poene u Nišu dao je Nejt Volters, posle serije neiskorišćenih napada na obe strane, crveno-beli vode sa 2:0.

1. minut - Bez poena u prva dva napada. Holins je promašio, usledio je ofanzivni skok, nakon čega je Volters napravio faul u napadu. Sa druge strane, ni Partizan nije poentirao, s obzirom da je Kuruc odabrao loše rešenje...

Počinje meč u "Čairu"!

Evo kako izgleda atmosfera u "Čairu" tokom predstavljanja timova.

 

 

 

Pehar u Kupu Radivoja Koraća brani Crvena zvezda koja je prošle godine prekinula niz crno-belih. Na putu do finala Zvezda je rutinski nadigrala kragujevački Radnički i Megu, dok je Partizan bio bolji od zemunskog Borca i FMP Železnika.

Trener "Parnog valjka" Željko Obradović suočava se sa velikim hendikepom uoči finalnog susreta u Nišu, pošto će Večiti derbi zbog povrede kolena propustiti krilni centar Alen Smailagić.

Kako je izgledala atmosfera nekoliko sati uoči finala možete da pogledate u nastavku, dok ćemo duel pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading