VELIKA BORBA OKONČANA POBEDOM ISKUSNIJE EKIPE: Zvezda PONOVO bolja od Mege!

Autor:

Sport

07.02.2022

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru 19. kola regionalne ABA lige u dvorani "Mega fektori" snage su u srpskom derbiju odmerile ekipe Mege i Crvene zvezde.

VELIKA BORBA OKONČANA POBEDOM ISKUSNIJE EKIPE: Zvezda PONOVO bolja od Mege!

Foto: Starsport

Nakon velike borbe i zanimljive košarkaške predstave koju uvek donose mečevi dve ekipe, puleni trenera Dejana Radonjića ostvarili su novi trijumf u regionalnom takmičenju nakon kojeg su se učvrstili na tabeli ABA takmičenja.

Mege - Crvena zvezda 69:76 (25:20, 15:25, 12:18, 17:13)

 

 

 

 

Bolje su u susret ušli košarkaši Mege, a do prve prednosti ekipa Dejana Radonjića stiže tek polovinom prve deonice kada su poenima Ognjena Dobrića Stigli do prve prednosti - 9:11.

Do najveće prednosti u prvoj četvrtini košarkaši Mege su stigli u poslednjem minutu ovog perioda igre kada su nakon poena Mateje Rudana stigli do sedam poena prednosti (25:18).

 

 

Slična situacija viđena je i u drugoj četvrtini. Domaći košarkaši bili su u konstankoj prednosti sve do šest minuta pre odlaska na veliki odmor kada je Ostin Holins sa linije slobodnih bacanja doveo regionalnog šampiona do prednosti (30:31). Rezultatska klackalica trajala je do kraja prvog poluvremena kada su crveno-beli poenima Ostina Holinsa i Dejana Davidovca stiglo do pet poena prednosti - 40:45.

 

 

U trećoj deonici gostujući košarkaši bili su u konstantnom vođstvu. Činilo se da crveno-beli na iskustvo "lome" protivnika, a na samom kraju ovog perioda igre Crvena zvezda stiže i do dvocifrene prednosti - 52:63.

 

 

Na dva i po minuta pre kraja susreta, Ognjen Dobrić sa linije slobodnih bacanja donosi crveno-belima velikih petnaest poena prednosti i činilo se da je pitanje pobednika u ovom meču rešeno. Mladi košarkaši Mege ipak se nisu predavali, pa su serijom 7:0 stigli do samo šest poena zaostatka na dva i po minuta pre kraja susreta.

Ipak, efinitivno pitanje pobednika bilo je rešeno na 38 sekundi pre kraja meča kada je Davidovac iz reketa postigao i poslednje poene na meču za konačnih 69:76.

 

 

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Karlo Matković sa 20 postignutih poena, a dvocifreni u domaćoj ekipi bili su i Uskoković i Đurišić koji su postigli 13, odnosno 10 poena.

U pobedničkoj ekipi istakao se Ognjen Kuzmić sa 17 poena, dok su po 11 ubacili Dobrić i Ivanović.

Nakon ovog susreta Crvena zvezda ima skor od 16 pobeda i svega jedan poraz, dok se ekipa Mege nalazi na sedmoj poziciji sa skorom 8-9.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading