ŽOC O KADROVSKOM STANJU PRED POČETAK EVROKUPA: Trener crno-belih bez dlake na jeziku!

Autor: Republika

Sport

17.10.2021

21:35

Košarkaši Partizana, nakon uspešnog starta sezone u ABA ligi, okreću se obavezama u Evrokupu. O svemu timu, kao i trenutnom kadrovskom stanju u timu, govorio je trener crno-belih Željko Obradović.

Starsport

Trener Partizana i legenda crno-belih Željko Obradović

Ekipa Hamburga je prvi rival Parnog valjka (utorak, 19.30), a stručni štab Partizana je do temelja analizirao mogućnosti nemačkog tima.

- Napravili smo dublju analizu i gledali snimke utakmica, jasno je da ćemo za protvnika da imamo tim koji igra izuzetno agresivnu košarku. Pokušava čak i posle primljenog koša da trči i to je glavna odlika Hamburga. Bez ikakve dileme moramo da svedemo njihov broj ubačenih poena iz tranzicije na minimum, da budemo svesni da je to tim koji igra izuzetno agresivnu odbranu svih 40 minuta s presingom, moramo da budemo spremni na to. Moramo da budemo spremni da zaustavimo njihove najbitnije igrače koji dosta kreiraju, ali i pogađaju - rekao je Željko na treningu pred put u Nemačku i dodao:

- Obzirom da je prva utakmica, ima posebnu draž. Novo je takmičenje, vidim kod igrača veliku želju na treningu otkako smo se skupili, da radimo jako i s te strane ne mogu da imam zamerki. Može da ih bude čak i kada se odigra najbolja utakmica. Nastojaćemo da što duže imamo koncentraciju. U ovih nekoliko utakmica koje smo odigrali u ABA ligi bilo je dosta dobrih stvari, ali i nekih loših. Sve je to negde normalno jer se ekipa još navikava na mene i ja na njih. Sve je to proces koji traje i za koji je potrebno vreme.

Starsport

Trener Partizana i legenda crno-belih Željko Obradović

Nova sezona startuje sa novim sistemom takmičenja, pošto će se eliminacione utakmice igrati na jednu pobedu.

- Svima je isto. Kako nama, tako i drugima. Najbolje što možemo da uradimo je da se naviknemo na taj sistem takmičenja i da razmišljamo samo o sledećem protivniku. To je sada Hamburg, o svemu drugom je izlišno razmišljati. Takmičenje još nije počelo, ne treba kalkulisati i razmišljati o plej-ofu, jednoj utakmici. Biće vremena i za to.

Kadrovska situacija je ono što najviše interesuje navijače Partizana.

- Svi su dobro, zdravo, ekipa će biti ista kao protiv Cibone u Zagrebu - otkrio je Obradović.

Komentari (0)

Loading