REŠIO DA SE OGLASI: Radonjićev NASLEDNIK otvoreno o KLUPI Zvezde!

Autor:

Sport

29.03.2021

10:48 >> 10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talentovani strateg Dušan Alimpijević preuzeo je Zvezdu od Dejana Radonjića, a sada je obrazložio razloge odlaska sa Malog Kalemegdana.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić

Nakon odlaska Dejana Radonjića, u prvom mandatu, klupu Crvene zvezde je preuzeo Dušan Alimpijević, danas trener turske Burse, a u razgovoru za "Maxbetsport" podsetio se svog rastanka sa klubom sa Malog Kalemegdana.

Alimpijević (35) je objasnio da se napustio crveno-bele iz moralnih razloga, jer nije ispunjen cilj u ABA ligi, ali je ponosan jer su te sezone lansirani igrači poput Dejana Davidovca, koji je sada nosioci igre.

- Kada sam došao u Zvezdu potpisao sam ugovor na tri sezone, a otišao sam jer sam osetio potrebu, pre svega iz moralnih razloga. Potencirana je bila borba za ABA ligu. Te sezone sam imao cilj da oformim mladu ekupu u skladu sa tadašnjim budžetom. Nekoliko košarkaša sam video da mogu da budu temelj kluba i u godinama koje su dolazile - kazao je Alimpijević, pa pojasnio:

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijević i Davidovac

Sada se sa pravom priča o Dejanu Davidovcu i njegovim partijama. Doveo sam Dejana iz FMP-a tada, direktno sam ga povukao jer sam video da može da pruži na parketu. Imamo onda Ognjena Dobrića koji je dobio ulogu, Nemanja Dangubić je imao dobru sezonu. Takođe Stefan Janković i Nikola Jovanović, imali su takođe uloge u timu. Milko Bjelica je bio tu, Pero Antić, svi oni su igrali dobru košarku tada. Nismo tada doveli skupe strance, imali smo Matijasa Lesora koji je bio klinac. Uz to odlučeno je da neke mlade igrače pošaljemo na kaljenje u FMP kako ih ne bi sputavali malom minutažom u Zvezdi, ispostavilo se da je i to bila dobra odluka. Kada se sve sabere imali smo 11 pobeda u Evroligi, pobedu u Madridu, a onda se samo setite pobede Reala u Beogradu kada je Luka Dončić prelomio meč u samom finišu, takođe i Žalgiris u tom momentu treća ekipa u Evropi. Imali smo stvarno neke zapažene rezultate, ipak odlučio sam da odem i dalje stojim iza te odluke. Osetio sam moralnu potrebu. Razišao sam se u najboljim mogućim odnosima sa ljudima u klubu sa kojima sam ostao u kontaktu - dodao je Dušan Alimpijević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading