ŠOKANTAN PORAZ CRVENO-BELIH: Zvezda ispustila +19 i ostala bez titule na turniru Evrolige!

Autor:

Sport

28.03.2021

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mege osvojili su juniorski turnir Evrolige u Beogradu.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Velika borba Crvene zvezde i Mege

Oni su u finalu posle velikog preokreta savladali domaćina Crvenu zvezdu sa 82:80. Mega će tako igrati na završnom turniru, koji će se održati tokom F4 seniorske Evrolige.

Ipak, tokom većeg dela meča činilo se kako će Crvena zvezda stići do pobede, imali su veliku prednost tokom tri četvrtine, ali su se na kraju sopstvenim greškama odveli u poraz.

Crveno-beli su sjajno igrali u prvom poluvremenu, pa su posle 20 minuta vodili sa 46:32.

Zvezda je na startu trećeg perioda napravila seriju od 5:0 i stigla do maksimalnih +19 i očekivalo se da će domaćin ubedljivo slaviti u finalu.

Ipak, Mega se konačno razbudila i predvođena Jovićem uspeva da prednost Zvezde do kraja treće četvrtine svede na jednocifrenu razliku, 68:59.

Zvezda je na početku poslednjeg perioda stigla do prednosti 73:63, a onda je usledila serija Mege od 10:0, pa je rezultat četiri minuta pre kraja bio izjednačen, 73:73.

U neizvesnoj završnici juniori Mege bili su prisebniji i kažnjavali su svaku grešku rivala, pa su na kraju stigli do velike pobede i plasmana na završni turnir Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je 32 poena, dok je Đurišić ubacio 17. U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio Matović sa 23, a pratio ga je Šaranović sa 19.

Treće mesto na turniru osvojio je Partizan koji je savladao Budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading