NEVEROVATNO: Reprezentativac Srbije U TRCI ZA MVP EVROLIGE!

Autor:

Sport

07.12.2020

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trećina Evrolige je iza nas, pa su shodno tome krenule i analize o tome ko bi mogao da bude MVP ovogodišnjeg takmičenja.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Košarkaši Srbije mogli bi da dobiju još jednog MVP Evrolige!

Među njima pronašla se analiza prestižnog košarkaškog portala "Jurohups", a u sklopu nje - reprezentativac Srbije!

Novinari sa "Jurohupsa" uzeli su u obzir statistiku, timski uspeh, ulogu igrača, konzistentnost i vođstvo igrača kao parametre za MVP, pa su napravili top 6, a među njima pronašao se sjajni Vladimir Lučić!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Lučić trenutno je treći u trci za MVP u Evroligi

Prvi na listi logično je Majk Džejms, pošto njegov CSKA melje, a on predvodi trupe u boj sa 19,2 poena, 2,5 skokova, 4,7 asistencija i jednom ukradenom loptom po utakmici.

Iza njega nalazi se Nikola Mirotić, koj u Barseloni pokazuje sve ono što "Jurohups" traži od svog izbora za MVP.

Ukoliko neko od ove dvojice popusti u bilo kom trenutku, Lučić im sada diše za vratom sa trećeg mesta!

Popularni "Lučke" ponovo se rodio pod Trinkijerijem u Bajernu, pa u proseku beleži 14,4 poena, 4,9 skokova, 1,3 asistencije i 1,1 ukradenu loptu po utakmici.

- Ovo je bila sigurica. Bajern je pokazao da nisu slučajno počeli sezonu sjajno, a Lučić je dokazao da ni njegovi nastupi nisu bili prolazni. Ima drugi najveći PIR (indeks korisnosti), sedmi je u peona i 24. u skokovi u Evroligi. Čak je jedan od samo dvojice koji je počeo svaki meč za Nemce, dok je po minutima neprikosnoven. Zato je zaslužio naše treće mesto - napisali su o "Orlu" momci sa "Jurohupsa".

RepublikaFoto: Starsport
Lučić se preporodio pod palicom Andree Trinkijerija

U trci su takođe i Ćaćo Rodrigez, Vil Klajburn i Kruno Simon, ali ako iko bude mogao da otme MVP trofej Džejmsu ili Mirotiću, onda bi to definitivno mogao da bude Lučić.

 

Svaka čast!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading