Partizan zablistao u drugom poluvremenu i zgromio Tofaš!

AUTOR: Republika

utorak, 8. 10. 2019.| 21:55 >> 22:03

0

Košarkaši Partizana vezali su dve pobede na startu Evrokupa, pošto su posle trijumfa nad Venecijom u Italiji savladali tim Tofaša u Beogradu 93:80.

Starsport
Kori Volden u prodoru

Partizan je loše krenuo u ovom meču i gosti su odmah uspeli da se odlepe. Vodili su tokom cele prve četvrtine i crno-beli čak ni uz sjajnu podršku publike nisu mogli da se vrate u meč.

U drugoj četvertini Partizan je nastavio da pada, a Tofaš je došao do maksimalnih 13 poena prednosti. Ipak u samom finišu poluvremena tim Andree Trinkijerija je pokazao šta nas čeka u drugom delu igre. Serijom poena Radeta Zagorca stigli su na samo -4 na kraju prve dve četvrtine.

U trećem periodu Partizan je konačno došao do vođstva, ali je Tofaš ipak uspevao da ostane u meču i posle 30 minuta bilo je nerešeno.

Igra Tofaša se konačno raspala u poslednjih 10 minuta. Nisu mogli Turci ništa da iskreiraju, a Kori Volden je sjajno dirigovao napadima Partizana. Novica Veličković je bio nezaustavljiv ispod koša i meč je rešen već nekoliko minuta pre kraja.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Rade Zagorac sa 26 poena, Veličković je imao 15 uz 7 skokova, a Volden 12 uz 6 asistencija.

U poraženom timu Devin Vilijams je imao 18 poena, a Tarik Filip 16.

IV ČETVRTINA:

10. minut: Ne uspeva aley op Gordića i Mozlija, ali onda Tofaš promašuje trojku. Mozli pravi svoj peti faul i izlazi. Burmaz opogađa jedno bacanje za 93:80. Pejners promašuje trojku, a onda sledi faul u napadu Tofaša.

Ipak na kraju je konačan rezultat 93:80.

9. minut: Zagorac pogađa pod faulom, a ovo je nesportski faul. Pogađa dodatno slobodno bacanje - 89:77.

Pejners pogađa za tri i Partizan vodi 16 razlike! Faul crno-belih, ali poeni sa linije slobodnih bacanja sada ne znače ništa. Rezultat je 93:79.

8. minut: Opet Veličković ispod koša rešava za 87:77. Tarik Filip promašuej flouter, ali je lopta za Tofaš. Lodžeski dodaje do Filipa koji promašuje otvorenu trojku.

Potom promašaj Partizana za tri, ali i Tofaš promašuje brzu trojku.

7. minut: Vraća Ugurlu svoj tim u igru sa trojkom - 83:77. Faul nad Voldenom i lopta je sa strane. Novica Veličković igra leđima i pogađa ispod koša 85:77.

Partizan faulom Korija Voldena izlazi iz bonusa. Ugurlu izlazi sa terena!

6. minut: Volden pravi višak, Veličković zakucava i sada je 83:74! Još jedan nerezonski šut Tofaša, a Partizanu ističe napad.

5. minut: Vajt pogađa trojku i vraća svoj tim - 79:74. Veličković asistira Parahovskom ispod koša - 81:74. Sjajan je Veličković u odbrani i osvaja loptu.

4. minut: Faul Vila Mozlija, Devin Vilijams to ne koristi i promašuje oba bacanja. Volden dobro ostavlja loptu za Mozlija i Partizan je na +6!

Još jedan faul nad Vilijamsom koji sada pogađa jedno bacanje - 76:71. Potom je fauliran Ognjen Jaramaz. Volden pogađa trojku - 79:71.

3. minut: Dva poena Meta Lodžeskog, ali onda odmah odgovara Zagorac - 71:70 za Partizan. Sada Lodžeski promašuje i Zagorac hvata skok, potom je fauliran. Tajmaut zove Trinkijeri.

Zagorac pogađa za tri i Partizan vodi 74:70!

2. minut: Faul Gordića, ali Ugurlu to ne koristi i ne pogađa za dva. Mozli ne pogađa ispod koša, ali je fauliran. Promašuje oba, ali hvata Partizan loptu, Zagorac pogađa trojku i Partizan vodi 69:68.

1. minut: Gordić daje pas Jankoviću koji ne završava ispod koša. No i Tofaš ne završava ispod koša, Zagorac predaje loptu Filipu koji pogađa za vođstvo 68:66. Gordić ne pogađa trojku.

III ČETVRTINA:

10,. minut: Pejdž baca loptu u ruke Tofašu, Tarik Filip izjednačava u kontri 66:66. Mozli potom pravi faul u napadu.

Durmaz promašuje trojku, a Partizan u poslednjem napadu dobija faul nad Jaramazom u prodoru. Promašuje oba bacanja i nerešeno je 66:66.

9. minut: Drži Vilijams svojim poenima Tofaš u igri - 64.62. Gordić sa druge strane nezaistavljiv, još jedan poen iz prodora - 66:62.

Gordić potom pravi faul nad Ermišom. Potom faul Korija Voldena u probijanju bloka. Ugurlu pogađa ua dva 66-64. Potom faul Bariša Ermiša u odbrani.

8. minut: Veličković dodaje Mozliju i sada postiže poene za 62:60. Potom Nemanja Gordić pogađa sa niskog posta - 64:60. Poeni dolaze uz faul, ali on promašuje bacanje.

7. minut: Vil Mozli ulazi i pogađa za 60:58. Tajmaut za goste. Greška Meta Lodžeskog i lopta je za Partizan.

Pejdž ne pogađa iz prodora, a onda Lodžeski izjednačava 60:60.

6. minut: Posle gužve u reketu Tofaša sevnula je kontra i laki poeni, opet vode Turci 58:56. Gordić nije prošao u prodoru, ali je lopta i dalje za Partizan.

5. minut: Veličković promašuje trojku, a Vajt ispod koša izjednačuje - 56:56. Goridć u prodoru prolazi i pogađa za 58:56.

Starsport

4. minut: Jaramaz pogađa flouter i sada je +4 za Partizan. Devin Vilijams smanjuje sa poludistance - 56:54.

3. minut: Dobra odbrana Parahovskog i napad je za Partizan. Kori Volden pogađa trojku i sada je samo -1! Promašaj Tofaš, Jaramaz pogađa dvojku i sada Partizan vodi 53:52! Ne, ovo je ipak trojka! Rezultat je 54:52!

2. minut: Dobar protok lopte i Lodžeski pogađa za tri - 52:45. Filip baca loptu u ruke igračima Partizana, a onda Zagorac pogađa trojku - 52:48.

1. minut: Dobra odbrana Zagorca na startu, ali potom srlja u napadu i poklanja loptu protivniku. Očajan šut Jaramaza, ali lopta ide u ruke Partizana. Zagorac potom promašuje i lopta je za Tofaš.

II ČETVRTINA:

10. minut: Pogađa Zagorac pod faulom u prodoru, Pogađa i slobodno bacanje i sada je 49:42. Met Lodžeski pravi grešku u koracima.

Zagorac pogađa za tri i Partizan je na samo -4, trenutno je 49;45!

9. minut: Tarik Filip pogađa trojku od tablu, no Kori Volden vraća trojku i sada je 47:39. Tarik Filip potom prolazi prodorom i pogađa pod faulom. Promašuje, ostaje 49:39. Birčević promašuje trojku i otvara kontru Partizanu.

8. minut: Devin Vilijams opet postiže poene ispod koša - 44:33. Birčević napada prodorom i Vajt ga faulira. Reprezentativac Srbije ide na liniju penala, Pogađa samo jedno bacanje - 44:34.

Lodžeski promašuje trojku, a onda sledi faul nad Zagorcem u prodoru. Pogađa oba bacanja - 44:36.

7. minut; Gordić povezuje Parahovskog sa obručem 42:33. Izgubljena lopta za Tofaš, otišla je lopta u aut. Ipak Volden greši i promašuje flouter.

6. minut: Faul Jaramaza nad Tarikom Filipom i Partizan je izašao iz bonusa. Promašuje potom Tarik Filip, a onda Birčević završava ispod koša na asistenciju Zagorca 39:31.

Filip napada prodorom, vraća Di Džej Vajtu koji pogađa trojku i sada je 42:31.

5. minut: Devin Vilijams ispod koša postiže poene uz faul. Pogađa za 2+1 i sada je 36:26. Još jedna trojka Novice Veličkovića i rezultat je 36:29. Sa druge strane Vajt vraća trojku i opet je +10 za Turke.

Zagorac promašuje trojku, a onda Parahovski pravi faul u skoku.

4. minut; Delovalo je da je Ermiš vratio trojku, ali je to zapravo bila dvojka - 33:24! Greši Veličković u napadu, ali Vajt promašuje trojku sa druge strane.

Artsjom Parahovski pogađa ispod koša i smanjuje na 33:26.

Starsport

3. minut: Prodor Zagorca za nove poene Partizane 31:21. Izgubljena lopta Tofaša i iz dotrčavanja Novica Veličković pogađa trojku za 31:24.

2. minut; Laki poeni za Partizan pošto Gordić prolazi i poalaže ispod koša za 29:17. Ne pogađa Tofaš ispod koša, a Gordić još jednom prolazi u prodoru i sada je fauliran.

Oba bacanja je pogodio Gordić, a onda je napravio faul. Potom Filip pogađa jako težak šut za 2.

1. minut: Tofaš prvi dolazi do poena, Durmaz pogađa za 29:15. Pejners promašuje otvorenu trojku, ali sa druge strane i Tofaš promašije za tri.

I ČETVRTINA:

10. minut: Posle faula Nikole Jankovića Durmaz pogađa oba slobodna bacanja i Turci vode 25:15. Ermiš pravi faul i Tofaš izlazi iz bonusa. Loš pas Pejdža Parahovskom i Tofaš pogađa iz kontre. Pejdž promašuje, a onda lopta Ugurluu izlazi iz koša i sada je 27:15.

9. minut: Vilijams pogađa za dva poena i opet je +10 za Tofaš. Nikola Janković gradi poziciju ispod koša i pogađa za 23:15.

8. minut: Gordić promašuije, ali hvata skok Partizan, Potom je fauliran Zagorac, koji pogađa oba slobodna bacanja za 19:13. Još dva poena ispod koša za Tofaš - 21:13.

7. minut: Nova izgubljena lopta Partizana posle tajmauta. Lodžeski sa druge strane promašuje zicer, a posle kontre Nemanja Gordić pogađa za 19:9. Devin Vilijams promašuje sa poludistance.

6. minut: Birčević promašuje ispod koša, a Vilijams skuplja skok. A onda trojka Meta Lodžeskog i sada je Tofaš na +8! Još jedna promašena trojka Partizana i posle dva poena Vajta Tofaš vodi 19:9.

Tajmaut Trinkijerija!

Starsport

5. minut: Promašaj za tri Tofaša, a onda Kori Volden pogađa trojku i smanjuje na 12:9. Posle velike gužve ispod koša Partizana Derik Vilijams ide na slobodna bacanja.

On pogađa oba bacanja za 14:9.

4. minut: Vajt pravi faul nad Veličkovićem koji ide na liniju slobodnih bacanja. Prvo slobodno bacanje promašuje kapiten Partizana, a onda je sledeće pogodio - 9:6.

Faul Radeta Zagorca, a onda iskusni Di Džej Vajt pogađa trojku za 12:6. Očajan pas Veličkovića završava u autu.

3. minut: Dva napada koja su se završila bez poena, a onda je Ognjen Jaramaz ostao bez čuvara i pogogido trojku za 7:5. No već u narednom napadu poeni za Meta Lodžeskog za 9:5.

2. minut: Tarik Filip postiže dva poena, ali sa druge strane Novica Veličković postiže poene. Ipak za Tofaš opet Filip pogađa, ovaj put za tri i sada je 7:2.

1. minut: Prvi napad za Partizan i Ognjen Jaramaz je izašao sa terena u aut. Prvi poeni za Tofaš ispod koša i Turci vode sa 2:0. Novica Veličković nije dobro završio prodor.

Dvadeset godina bez EP: Tumbini orlovi moraju dobro da se potrude u baražu, neće biti nimalo lako!
Dvadeset godina bez EP: Tumbini "orlovi" moraju dobro da se potrude u baražu, neće biti nimalo lako!
0
Tadić: Zaslužili smo pobedu, biće teško jer je Norveška dobra na svom terenu
Tadić: Zaslužili smo pobedu, biće teško jer je Norveška dobra na svom terenu
0

KOMENTARI 0


Trinkijeri pred Tofaš: Naš cilj je samo pobeda, ali prihvatamo i određeni poraz u Turskoj!
Trinkijeri pred Tofaš: Naš cilj je samo pobeda, ali prihvatamo i određeni poraz u Turskoj!
0
Drugi poraz crno-belih zaredom u Evrokupu: Partizan bez volje, Tofašova šuterska klinika presudila!
Drugi poraz crno-belih zaredom u Evrokupu: Partizan bez volje, Tofašova šuterska klinika presudila!
0
Partizan žestoko oslabljen protiv Tofaša!
Partizan žestoko oslabljen protiv Tofaša!
0
Ludilo u Partizanovoj grupi: Čudesan preokret Tofaša u Krasnodaru!
Ludilo u Partizanovoj grupi: Čudesan preokret Tofaša u Krasnodaru!
0
Zvezda i Čović poklonili pobedu Partizanu, crno-belima prvi ovosezonski derbi
0

Zvezda i Čović poklonili pobedu Partizanu, crno-belima prvi ovosezonski derbi

Pre tri godine mu pričali da je lud... Selektor Portugala ponovo bez dlake na jeziku, ide na EURO po odbranu trofeja!
0
Pre tri godine mu pričali da je lud... Selektor Portugala ponovo bez dlake na jeziku, ide na EURO po odbranu trofeja!
Kraj jedne velike tradicije: Posle 22 godine, kapiten Rome neće biti iz Rima!
0
Kraj jedne velike tradicije: Posle 22 godine, kapiten Rome neće biti iz Rima!
Preko Skandinavije do Evropskog prvenstva: Orlove  očekuje plejada mladih talenata željnih velikog uspeha!
Fudbal

Preko Skandinavije do Evropskog prvenstva: "Orlove" očekuje plejada mladih talenata željnih velikog uspeha!

Veljko PETROVIĆ

 - ponedeljak, 18. 11. 2019. u 05:11 0

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela preko kvalifikacija da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Snove su nam prvo srušili...

(VIDEO) Dabl-dabl majstorije BOGdana i Bjelice i nezaustavljivi Badi Hild srušili Boston!
Košarka

(VIDEO) Dabl-dabl majstorije BOGdana i Bjelice i nezaustavljivi Badi Hild srušili Boston!

Republika

 - ponedeljak, 18. 11. 2019. u 00:27 0

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su Boston Seltikse sa 100:99 u veoma neizvesnoj završnici na svom parketu.

Van Dajk napustio Holandiju!
Fudbal

Van Dajk napustio Holandiju!

Republika

 - nedelja, 17. 11. 2019. u 23:50 0

Fudbaler Liverpula Virdžil van Dajk propustiće poslednje kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kako su naveli iz reprezentacije...

Karatisti Karađorđa osvajaju medalje!
Ostali sportovi

Karatisti "Karađorđa" osvajaju medalje!

MEDIA PS

 - nedelja, 17. 11. 2019. u 23:30 0

Prvog dana svetskog prvenstva pod okriljem WKC federacije održanog na Banjici karatisti Karađorđa iz Topole osvojili 4 medalje za...

Italijani prešli igricu: Otpustili trenera jer je pobedio 27:0!
Fudbal

Italijani prešli igricu: Otpustili trenera jer je pobedio 27:0!

Republika

 - nedelja, 17. 11. 2019. u 23:10 0

Trener jedne mlade italijanske fudbalske ekipe otpušten je posle pobede njegove ekipe od 27:0, pošto je postavio loš primer deci i...

Trinkijeri: Bila je tuča, a nismo mogli da pogodimo bazen!; Veličković: Ovde nije bitna taktika!
Trinkijeri: Bila je tuča, a nismo mogli da pogodimo bazen!; Veličković: Ovde nije bitna taktika!
0

Trener Partizana Andrea Trinkijeri istakao je posle pobede nad Crvenom zvezdom u meču sedmog kola...

Gavrilović: Zadovoljan sam karakterom igrača!
Gavrilović: Zadovoljan sam karakterom igrača!
0

Crvena zvezda je izgubila prvi ovosezonski derbi 75:72 kao gost u Beograskoj areni, a trener Andrija...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 18. 11. 2019.