KOJE SU ŠANSE ZA OVO? Otac sudio Maradoni finale Mundijala 1990. - 32 godine kasnije on sudi Mesiju! (FOTO)

Autor:

Sport

18.12.2022

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika koincidencija pred finale Svetskog prvenstva u Kataru.

KOJE SU ŠANSE ZA OVO? Otac sudio Maradoni finale Mundijala 1990. - 32 godine kasnije on sudi Mesiju! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Argentine i Francuske odmeriće danas snage u finalu Svetskog prvenstva u Kataru, u meču koji će odrediti ko će naredne tri i po godine sebe nazivati šampionom sveta.

Velika dilema je postojala oko toga ko će deliti pravdu na finalnom meču, a na kraju je odluka pala na Šimona Marčinjaka, iskusnog poljskog sudiju, kome će ovo ipak biti najteži meč u karijeri.

Ipak, neverovatna stvar pred finale ovog turnira vezana je za Tomaša Liskjeviča, jednog od Marčinjakovih pomoćnika. Naime, pre 32 godine, na prvenstvu sveta u Italiji, njegov otac je sudio finalni meč, koji je igrala upravo Argentina, predvođena Dijegom Armandom Maradonom. Liskjevič je bio pomoćni sudija te utakmice i prisustvovao je jednom od najtežih poraza "gaučosa", pošto je selekcija Zapadne Nemačke slavila u finalu.

Danas, 32 godine kasnije, Mihal Liskjevič, Tomašov sin, biće Marčinjaku pomoćni sudija na najbitnijem sportskom događaju godine, u poslednjem pokušaju Lea Mesija da se domogne "boginje". Videćemo da li će mlađi Liskjevič biti srećnije ruke za Argentince.

Inače, poljska postava je dosada sudila dva meča na Mundijalu, po jedan i Francuskoj i Argentini. Francuzi su savladali u tom meču Dansku sa 2:1, a istim rezultatom je Argentina porazila Australiju u meču osmine finala turnira u Kataru.

Veliko finale počinje u 16 časova i biće odigrano na stadionu "Lusail".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading