FIFA PRESEKLA PRED FINALE: Ništa od MINUTA ĆUTANJA za Sinišu Mihajlovića!

Autor:

Sport

17.12.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiglo je i objašnjenje ove odluke.

FIFA PRESEKLA PRED FINALE: Ništa od MINUTA ĆUTANJA za Sinišu Mihajlovića!

Foto: Tanjug/AP

Finale Svetskog prvenstva u fudbalu na programu je u nedelju od 16 časova, a u njemu će snage odmeriti Francuska i Argentina.

Prema informacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama u planu je bilo da se pred finale oda počast preminulom srpskom treneru Siniši Mihajloviću i to minutom ćutanja.

Navodno je to potvrdio i Arsen Venger, ali su iz Svetske fudbalske federacije (FIFA) za Kurir ovu informaciju demantovali.

Prema informacijama do kojih je, kako se u tekstu Kurira navodi ovaj portal došao direktno iz FIFA, pre meča za treće mesto, ali ni pre finalnog susreta čiji je početak zakazan za nedelju od 16 časova, neće biti minuta ćutanja za Mihajlovića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

 

Iz FIFA su poručili da je čast Siniši Mihajloviću ukazana u petak na utakmici legendi gde je održan minut ćutanja uz njegovu fotografiju na video bimu i da je zvanična odluka da to bude oproštaj od legendarnog srpskog fudbalera i trenera.

Dodali su i da je Siniša veliko ime u svetu fudbalu, da je svima žao zbog tragičnog kraja teške borbe sa leukemijom i izjavili su saučešće porodici Mihajlović.

Siniša Mihajlović je imao priliku da nastupa na jednom Svetskom prvenstvu u dresu Jugoslavije. Mihajlović je tada  stigao do osmine finala Mundijala. 

U prvom meču našeg nacionalnog tima na turniru u Francuskoj postigao jedini gol u pobedi protiv Irana, naravno, iz slobodnog udarca. Zatim je Jugoslavija odigrala 2:2 sa Nemačkom kada je snagu njegovog udarca osetio Jirgen Klinsman kom je slomio rebro, a zatim je naša reprezentacija pobedila i Sjedinjene Američke Države sa 1:0.

U osminu finala su se "plavi" plasirali sa drugog mesta na tabeli i to samo zbog slabije gol razlike od Nemačke, a onda se desila čuvena utakmica protiv Holandije, prečka Predraga Mijatovića, gol Edgara Davidsa u finišu i poraz od 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading