MAROKO BEZ ČUDA: Hrvatska osvojila bronzu u Kataru!

Autor:

Sport

17.12.2022

14:47 >> 18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi put u istoriji bronza za komšije.

MAROKO BEZ ČUDA: Hrvatska osvojila bronzu u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Hrvatske osvojili su treće mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kockasti su savladali Maroko sa 2:1 i tako po drugi put osvojili bronzu na Mundijalu, prvu su uzeli u Francuskoj 1998. godine.

Sa druge strane, Maroko je četvrtim mestom napravio najveći uspeh u istoriji Mundijala za afričke selekcije.

Utakmica je krenula katastrofalnim kiksom golmana Maroka Jasina Bonua.  Napravio je veliku grešku i umalo sam sebe savladao, ali na njegovu u sreću Hrvati su dobili samo korner.

Samo pet minuta kasnije fantastična akcija i kombinacija Kockastih posle slobodnog udarca. Ivan Perišić je sjajno glavom uposlio Joška Gvardiola, koji je preciznim udarcem glavom savladao golmana rivala za vođstvo od 1:0.

Ipak, samo dva minuta kasnije Maroko je stigao do izjednačenja. Hakim Ziješ je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila jednog igrača Hrvatska i odbila se do Ašrafa Darija kome nije bilo teško da pogodi mrežu Dominika Livakovića i donese 1:1 svom timu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Slavlje fudbalera Maroka

Hrvati su posle primljenog gola zaigrali bolje, imali su nekoliko opasnih napada, ali su se MArokanci fanatično branili.

Modrić je u 24. minutu imao dobru šansu, ali je Bono bio na mestu. Tri minuta kasnije prilika i za Perišića, šutirao je fudbaler Totenhema glavom preko gola.

U 29. minutu fantastičan napad MAroka, Hakimi je prošao po desnoj strani, ali nije uspeo da pronađe usamljenog Jusufa En Nesirija, pa su se komšije izvukle.

Afrička selekcija je bila dosta bolja u ovom periodu. Imali su Marokanci nekoliko dobrih napada, ali Ziješ i Sofijan Bufal nisu bili precizni.

I kad se činilo da će Maroko do gola, dala ga je Hrvatska. Mislav Oršić je u 42. minutu postigao prelep pogodak iskosa sa leve strane, sjajno je šutirao i savladao nemoćnog Bonoa.

Kockasti su bili bolji na startu drugog dela. Imali su susedi nekoliko opasnih napada, Oršić i Livaja su bili neprecizni.

Usledio je najgori period utakmice, tempo je u potpunosti pao, a sem borbe na sredini terena nismo videli ništa. 

Hrvati su u 74. minutu tražili penal posle starta Sofijana Amrabata nad Gvardiolom, ali sudija iz Katara je ostao nem. Minut kasnije velika šansa En Nesirija i odbrana Livakovića, a onda nedugo posle je Maroko hteo penal posle rušenja Hakimija, ali opet se nije oglasio ni VAR, ni katarski sudija.

U 87. minut se velikim promašajem obrukao Mateo Kovačić.. Bilo je šest minuta nadoknade, a u poslednjem, šestom, Maroko je imao stopostotnu šansu za produžetke.

En Nesiri je još jednom bio najviši u skoku, ali je njegov udarac glavom završio tik iznad prečke i Hrvatska je odnela pobedu.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

Hrvatska - Maroko 2:1 (2:1) /Gvardiol 7, Oršić 42 - Dari 9/

2. poluvreme

Kraj meča, pobeda Hrvatske od 2:1.

90+6. minut - Velika šansa za En Nesirija, ali malo iznad prečke.

90. minut - Šest minuta nadoknade.

75. minut - Stopostotna šansa, ali Livaković sjajno zaustavlja En Nesirija.

64. minut - Dosta slabija igra u drugom poluvremenu. Tempo kao da ni ne postoji u ovim trenucima.

59. minut - Povredio se Andrej Kramarić, koji će, po svemu sudeći, morati da napusti teren sredinom drugog poluvremena.

47. minut - Opasan udarac Oršića, ali samo korner za Hrvatsku.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme.

1. poluvreme

Poluvreme u Dohi, Hrvatska vodi sa 2:1.

42. minut - GOOOL! Čudesan gol Oršića - 2:1. Neverovatno je plasirao loptu fudbaler Dinama iskosa sa leve strane, koja se od stative odbila u gol Jasina Bonoa.

33. minut - Dobar pokušaj Bufala, ali nema gola.

29. minut - Opasan i sjajan napad Marokanaca, ali Hakimi nije uspeo da pronađe En Nesirija, Hrvati su se izvukli.

24. minut - Nezgodan udarac Luke Modrića i izvaredna intervencija Bonoa na golu Maroka.

22. minut - Sjajan meč gledamo u borbi za treće mesto.

14. minut - Neprecizan pokušaj Stanišića.

9. minut - GOOOL! Dari je "šokirao" Hrvate posle prekida - 1:1! Marokanac je iskoristio očajnu reakciju hrvatske odbrane i uspeo je da savlada Livakovića, izjednačenje u Dohi!

7. minut - GOOOOL! Hrvati su poveli preko Gvardiola - 1:0! "Vatreni" su poveli posle uigrane kombinacije iz prekida, Majer je pronašao Perišića, a ovaj defanzivca Lajpciga - nokaut za afričku selekciju na startu borbe za treće mesto.

2. minut - Umalo autogol Bonoa! Golmanu Maroka je lopta prešla preko noge i umalo završila u mreži, Hrvati su dobili korner!

1. minut - Počela je utakmica.

Počinje meč u Kataru!

Pre početka meča intonirane su nacionalne himne Hrvatske i Maroka.

Hrvatska i Maroko su već odmerili snage na startu turnira, a meč je završen bez golova. Obe ekipe su na kraju "izašle iz grupe" u konkurenciji Belgije i Kanade, a potom su preskočile još dva koraka do polufinala.

"Vatreni" su zaustavljeni od strane Argentine (0:3), dok je afrička selekcija položila oružje pred braniocem titule, Francuskom - 0:2.

"Kockasti" će u Dohi pokušati da ponove podvig iz 1998. godine, kada su Svetsko prvenstvo u Francuskoj okončali kao trećeplasirani zahvaljujući trijumfu nad Holandijom rezultatom 2:1. Sa druge strane, Maroko je prva afrička reprezentacija koja je prošla četvrtfinale SP, a da li će stići do trećeg mesta, saznaćemo u toku popodneva.

Izašao je sastav Hrvatske, selektor Zlatko Dalić je malo "promešao karte" jer su van tima ostali Lovren i Brozović, kao i standardni desni bek Juranović.

Maroko će igrati bez povređenog Mazrauija, a tok meča koji počinje od 16 časova možete pratiti uživo na našem portalu.

Hrvatska: Livaković - Stanišić, Gvardiol, Šutalo, Perišić - Kovačić, Modrić, Oršić, Majer - Livaja, Kramarić.

Maroko: Bono - Atiat-Alah, El Jamik, Dari, Hakimi - Amrabat, El Akanus, Bufal, Zijeh, Sabiri - En Nesiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading