TOTALNO RASULO U FRANCUSKOJ: Dešan i Benzema na RATNOJ NOZI, otkriven RAZLOG SUKOBA!

Autor:

Sport

16.12.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko će ovo uticati na "galske petlove" pred finale.

TOTALNO RASULO U FRANCUSKOJ: Dešan i Benzema na RATNOJ NOZI, otkriven RAZLOG SUKOBA!

Foto: Tanjug/AP

Didije Dešan i Karim Benzema

Fudbalska reprezentacija Francuske pokušaće da u nedelju od 16 časova odbrani titulu šampiona sveta.

U finalnom meču Francuzi će se boriti sa Argentinom i Didije Dešan će imati priliku da postane tek drugi trener u istoriji koji je osvojio dve titule šampiona planete. Pre njega to je uradio samo Italijan Vitorio Pico koji je "azure" vodio do titule 1934. i 1938. godine.

Ipak, veliko je pitanje u kakvoj atmosferi Francuzi dočekuju ovu utakmicu. Prva zvezda ove selekcije i osvajač "zlatne lopte", Karim Benzema, propustio je turnir u Kataru zbog povrede, ali se i dalje nalazi na spisku, te je selektor Didije Dešan mogao da ga dovede na finalni meč.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema, Didije Dešan i Kilijan Mbape

Da je povreda prošlost Benzema je dokazao kada je odigrao prijateljski meč za Real iz Madrida protiv Leganjesa, ali i pored toga što se vratio na teren on neće biti u sastavu za finale Svetskog prvenstva. Sada su se pojavile nove informacije u kojima se otkrilo da su Karim Benzema i Didije Dešan imali sukob pred start Mundijala, te da prva zvezda selekcije Francuske turnir nije propustila zbog povrede već zbog svađe sa selektorom.

Pojavile su se razne glasine, a prema poslednjim, Benzemi je Dešan još na početku rekao:

- Žao mi je što moraš da nas napustiš - što je napadač alžirskog porekla jasno shvatio kao da nije potreban i da na njega više ne računaju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema

Prema informacijama novinara francuskog lista "L'Equipe", Dešan je bio nezadovoljan činjenicom da se Benzema pre dva meseca na gala dodeli "zlatne lopte" zahvalio svima koji su mu pomogli da dođe do laskavog priznanja, ali ne i samom selektoru Francuske.

Njih dvojica ni ranije nisu bili prijatelji, ali je navodno tada sve puklo. Da li će, i na koji način, sve ovo uticati na igre Francuske u finalnom meču, ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading