ZEMLJOTRES U KATARU: SENZACIJA - vraća se NAJBOLJI fudbaler sveta?

Autor:

Sport

28.11.2022

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja bi mogla da totalno promeni tok takmičenja.

ZEMLJOTRES U KATARU: SENZACIJA - vraća se NAJBOLJI fudbaler sveta?

Foto: Republika

Karim Benzema, zvanično najbolji fudbaler sveta, blizu je povratka na teren, što bi moglo da znači da ćemo sjajnog napadača možda i videti i na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Deveti dan Mundijala u Kataru možete pratiti u live blogu.

Fudbalska selekcija Francuske, aktuelni šampion sveta, stigla je u Katar znatno oslabljena, pošto Didije Dešam, selektor "Trikolora", nije mogao da računa na N'gola Kantea, Pola Pogbu i Kristofera N'kunkua, a kao grom iz vedra neba se pred turnir pojavila vest da u Kataru nećemo gledati ni Karima Benzemu.

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema je ove sezone osvojio "Zlatnu loptu"

To je sigurno ubedačilo sve navijače Francuske, pošto je Benzema ovogodišnji osvajač "Zlatne lopte", a svakako je, uz Kilijana Mbapea, glavni igrač ove selekcije. Ipak, situacija bi mogla da dobije totalni obrt.

 Iz Španije su tokom dana stigle sjajne vesti, pošto deo tamošnjih medija piše da će se Benzema 1. decembra pridružiti  treninzima Reala. Ukoliko situacija sa povredom bude u redu, napadač  bi mogao da otputuje u Katar i da se stavi na raspolaganje selektoru Dešanu za mečeve nokaut faze.

Podsetimo, selektor prvaka sveta nije iskoristio pravo da umesto povređenog Benzeme pozove nekog drugog igrača. Napadač Reala je i dalje na spisku prijavljenih igrača za Mundijal i ne postoje prepreke da zaigra ukoliko se sasvim oporavi.

Selekcija Francuske je u prva dva kola zabeležila dva trijumfa, protiv Austalije i Danske, ali bi svakako povratak Benzeme dodatno ojačao "galske petlove" u pohodu na odbranu titule. Njih do kraja grupne faze čeka još jedan susret, a rival će 30. novembra biti selekcija Tunisa.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading