Gašić se sastao sa ambasadorima Švajcarske i Maroka: Razgovarali o važnim temama

Autor:

Vesti

28.11.2022

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar policije sa dvojicom ambasadora.

Gašić se sastao sa ambasadorima Švajcarske i Maroka: Razgovarali o važnim temama

Foto: ST/D. KADIĆ

Bratislav Gašić

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom 
Švajcarske Konfederacije u Srbiji Ursom Šmidom sa kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

Foto: MUP

Gašić i Šmid

 

Istakli su dobru policijsku saradnju dve zemlje i naveli da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, naročito u oblasti ilegalnih migracija.

Foto: MUP

Gašić i Šmid

 

Ministar Gašić i ambasador Šmid razgovarali su i o dobrim ekonomskim odnosima dve zemlje, kao i pomoći koju Švajcarska Konfederacija pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Foto: MUP

Gašić i Šmid

 

Gašić je danas razgovarao i sa ambasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Foto: MUP

Gašić i Mohamed Amin Belhaž

 

Ambasador Belhaž naglasio je prijateljske odnose dve zemlje u političkoj i ekonomskoj saradnji i naveo da bi u tom maniru trebalo nastaviti i unapređenje saradnje Srbije i Maroka u oblasti bezbednosti.

Foto: MUP

Gašić i Mohamed Amin Belhaž

 

S obzirom na uspešne rezultate koje je Maroko pokazao u dosadašnjoj borbi protiv terorizma i ekstremizma, ministar Gašić je istakao da smo zainteresovani za razmenu iskustava u toj oblasti i da zajednički treba da se borimo protiv tog globalnog problema, jer se nikad ne zna gde će se naredni teroristički akt dogoditi.

Foto: MUP

Gašić i Mohamed Amin Belhaž

 

Ambasador Belhaž uputio je poziv ministru Gašiću da u narednom periodu poseti Maroko i sastane se sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje.

Ministar Gašić zahvalio se ambasadoru na principijelnoj podršci Kraljevine Maroko u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading