KATASTROFA ZA ORLOVE: Pred ELIMINACIJOM sa Mundijala - ostala je samo TEORETSKA šansa!

Autor:

Sport

27.11.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored solidne predstave u prvom kolu, stvari nisu ispale najbolje za ovu selekciju.

KATASTROFA ZA ORLOVE: Pred ELIMINACIJOM sa Mundijala - ostala je samo TEORETSKA šansa!

Foto: Republika

Juče su završeni mečevi drugog kola u grupi D, a pobede su u tesnim mečevima zabeležile selekcije Francuske i Australije.

Prvi su na teren izašli fudbaleri Tunisa, čiji je nadimak "Orlovi Kartagine", koji su izgubili od Australije sa 1:0, pogotkom Mičela Djuka. Nekoliko sati kasnije, snage su, baš kao i na Svetskom prvenstvu u Rusiji, odmerili Francuska i Danska, a "galski petlovi" su pogotkom Mbapea u 86. minutu stigli do pobede, rezultatom 2:1. Upravo je Mbape postigao prvi gol za "Trikolore, a rezultat je poravnao Andreas Kristensen.

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape je postigao već tri gola na ovom Mundijalu

Rezultati jučerašnjih mečeva najmanje idu na ruku reprezentacij Tunisa, koji trenutno ima samo teoretske šanse da obezbedi plasman dalje. Da bi se to desilo, "Orlovi Kartagine" bi morali da savladaju Francusku u poslednjem kolu, a Danska bi morala da dođe do trijumfa protiv Australije. Takođe, zbog gol razlike, ekipa sa severa Afrike bi morala da Francuze pobedi sa većom razlikom u odnosu na Dance.

Foto: Tanjug/AP

Selekcija Tunisa nije postigla pogodak na dva meča u Kataru

Jasno je da Tunis u poslednjem kolu čeka gotovo nemoguća misija, ali im makar na ruku ide činjenica da su Francuzi obezbedili plasman dalje sa prve pozicije u grupi, pa je moguće da će Didije Dešam promešati karte u meču poslednjeg kola grupe D.

Utakmice između Tunisa i Francuske, odnosno Danske i Australije, na programu su u sredu, 30. novembra, sa početkom u 16 časova.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Aco

27.11.2022 12:29

Novinar,samo s..u da pomislimo da su nasi u pitanju i da se onda samo delimicno procita njihov tekst. Doduse to i nisu novinari nago dangube.

Hmmm???

29.11.2022 08:19

Vi niste novinari. Kakav vam je to naslov? A evo dozvali ste i da Srbija bude pred eliminacijom. I neka ste! Treba vas zakonom UKINUTI.