SKANDAL TRESE FRANCUSKU PRED FINALE! Benzema je opet u centru pažnje

Autor:

Sport

15.12.2022

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvajač "Zlatne lopte" glavna je tema!

SKANDAL TRESE FRANCUSKU PRED FINALE! Benzema je opet u centru pažnje

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema, napadač francuske reprezentacije i ekipe Reala iz Madrida, ipak neće doći na finale Mundijala u Dohi i neće se staviti na raspolaganje Didijeu Dešamu, selektoru "trikolora".

I pored toga što je Real pustio svoju zvezdu, on navodno nije želeo da dođe.

Benzema se povredio pred sam start Mundijala, pa je fudbalskim svetom odjeknula vest da osvajača "Zlatne lopte" nećemo gledati na turniru. čime su značajno opale šanse Francuskoj da ponovi uspeh iz Rusije od pre četiri godine, kada su se popeli na krov sveta.

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema u dresu Francuske

Ipak, Benzema se oporavio, počeo je da trenira u Realovom kampu, pa se pominjala mogućnost da bude spreman za neki meč nokaut faze, ili makar veliko finale, pošto se i dalje nalazi na spisku ove reprezentacije. Ipak, Didije Dešam je potvrdio da od toga nema ništa.

- Ne želim da odgovorim na to pitanje. Sledeće pitanje. Izvinjavam se - rekao je Dešam.

Prema francuskom novinaru Žilijenu Lorensu, prevod Dešanove izjave nije bio tačan.

- Ne, prevod je pogrešan. Rekao je: ‘Ne želim da odgovorim na tako glupo pitanje -  kazao je Lorens.

Foto: Tanjug/AP

Francuska u nedelju juri drugo vezano zlato na Mundijalima

Iako su se navijači Franucske možda potajno nadali, sada je sigurno da Karima nećemo videti u sresu na Mundijalu u Kataru. Ipak, "galski petlovi" su i bez njega uspeli da se domognu velikog finala, a sjajno je Benzemu odmenio Olivije Žiru, koji je do sada postigao četiri pogotka, dok Mbape ima jedan više.

Da li će nova situacija oko Karima Benzeme uticati na šanse Francuske da odbrani titulu šampiona sveta ostaje da se vidi u nedelju popodne.

Priliku da dođu do nove, treće titule svetskog prvaka, Francuska će imati u nedelju, kada će se od 16 časova sastati sa Argentinom, na stadionu "Lusail".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading