SKANDAL MAJSTORI GRABE KA TITULI: Ucene, pretnje, vrač, otkaz, izbacivanje... Ko nastavlja put ka "zlatnoj boginji"?

Autor:

Sport

10.12.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacije Portugala, Maroka, Engleske i Francuske prošle su put od mulja i trnja, a stigle su na korak do zvezda.

SKANDAL MAJSTORI GRABE KA TITULI: Ucene, pretnje, vrač, otkaz, izbacivanje... Ko nastavlja put ka "zlatnoj boginji"?

Foto: Tanjug/AP

Atmosfera u svlačionici je ključ uspeha svake reprezentacije.

Ako gledamo Mundijal u Kataru, čini se da to baš i nije istina. Jer kako drugačije objasniti da će u večerašnjim četvrtfinalnim mečevima snage odmeriti Portugal i Maroko (16.00), te Engleska i Francuska (20.00)?

Veliki skandali tresli su ove četiri reprezentacije, ali su se one izdigle iz mulja i preko trnja stigle na korak do zvezda.

RAZMAŽENA ZVEZDA I OTERAN SELEKTOR

U prvom terminu čeka nas utakmica između Portugala i Maroka koji će se od 16 časova boriti za plasman među četiri najbolje selekcije planete. Portugalci igraju odlično, ali je sve ostalo u drugom planu zbog ponašanja prve zvezde tima Kristijana Ronalda. On je nezadovoljan statusom koji ima kod selektora Fernanda Santoša, pa je navodno čak zapretio odlaskom iz Katara! U tome ga je podržala i porodica, a FS Portugala oštro je demantovao da se tako nešto desilo. Ipak, gde ima dima, ima i vatre, a ovde deluje da je požar već zahvatio ozbiljan deo reprezentacije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

 

Marokance je u Katar odveo selektor Vahid Halihodžić, ali bez pomoći prve zvezde, Hakima Ziješa, kog je odstranio zbog međusobnog sukoba. Suočio se stručnjak iz BiH sa ozbiljnim pritiscima, pa čak i pretnjama, ali nije želeo da promeni odluku. Na kraju, Halihodžić je otpušten, Ziješ vraćen u nacionalni tim, a Maroko ima priliku da se plasira među četiri najbolje reprezentacije na svetu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Maroka

 

BENZEMA, POGBA, MBAPE, VAJT...

Večernji termin rezervisan je za okršaj Engleske i Francuske koji će na teren od 20 časova. Aktuelni šampion sveta u ovaj derbi ulazi u dobroj atmosferi, ali nije bilo sve tako idealno u bliskoj prošlosti. Karim Benzema ucenjivao je Matjea Valbuenu, Pol Pogba je davao 100.000 evra vraču da ga oporavi za Mundijal, a Kilijan Mbape postavljao je nerealne uslove čelnim ljudima PSŽ-a. Na kraju, Francuzi su i bez povređenog Benzeme pokazali mnogo i zakazali duel sa Englezima koje je takođe pratio ozbiljan skandal.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape

 

Defanzivac Arsenala, Ben Vajt, napustio je reprezentaciju usred Mundijala navodno zbog privatnih problema. U javnost je isplivala informacija da je Vajt oteran zbog svađe sa pomoćnikom Gereta Sautgejta, Stivom Holandom, kao i zato što je remetio mir u svlačionici. Da li će to uticati na Engleze ili ne, ostaje da se vidi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ben Vajt na treningu Engleske u društvu Harija Megvajera i Harija Kejna

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading