ISTORIJA SE PIŠE U KATARU: Kilijan Mbape RUŠI najbitniji REKORD na Mundijalima?

Autor:

Sport

07.12.2022

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi fudbaler gazi sve pred sobom u Kataru.

ISTORIJA SE PIŠE U KATARU: Kilijan Mbape RUŠI najbitniji REKORD na Mundijalima?

Foto: Tanjug/AP

Slavlje Mbapea i Žirua

Kilijan Mbape, fudbaler PSŽ-a i reprezentacije Francuske, igra kao u transu na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je do sada postigao već pet golova, uz dve upisane asistencije, na četiri dosadašnja meča "trikolora".

Svoj niz je započeo u prvom kolu protiv Australije, kada je postigao gol, uz jednu asistenciju, a onda je Dansku "počastio" sa još dva pogotka. Protiv Tunisa je odmarao, a onda je sve došlo na naplatu protiv Poljske, u meču u kom je zabeležio nova dva gola, uz još jednu asistenciju.

Foto: Tanjug/AP

Mbape je učestvovao u sedam od ukupno devet golova Francuske

Dosadašnjim partijama, Mbape je izborio mesto na čelu liste strelaca u Kataru, pošto niko ni blizu nije njegovom broju od pet golova. Sledi lista igrača koja su postigla po tri, a od onih koji se i dalje nalaze u trci za "boginju", tu su Leo Mesi, Kodi Gakpo, Bukajo Saka, Olivije Žiru, Markus Rašford, Rišarlison i Gonzalo Ramos, sinoćnji heroj Portugala.

Sa pet golova na ovom Mundijalu, 24-ogodišnji Mbape se popeo na cifru od devet postignutih golova na Svetskim prvenstvima, čime se već sada popeo na deobu 14. mesta liste igrača sa najvećim brojem postignutih golova na prvenstvima sveta, a od aktivnih fudbalera, jedino je Tomas Miler ispred njega sa deset pogodaka.

Foto: Tanjug/AP

Miroslav Klose je rekorder sa 16 pogodaka na Mundijalima

Na samom vrhu se nalazi Miroslav Klose, koji je na Mundijalima postigao 16 pogodaka, pa je jasno da je njegov rekord ugrožen. Mbapeu fali još sedam pogodaka, pa je malo očekivati da ćemo istoriju videti u Kataru, ali već sledeće prvenstvo deluje kao realna meta za fudbalera PSŽ-a. 

Svakako, ukoliko ga povrede zaobiđu, gotovo da nema sumnje da će Kilijan Mbape jednog dana ispisati istoriju i postati najbolji strelac u istoriji Svetskih prvenstava.

Do tada, pokušaće da svojoj selekciji pomogne da izbori mesto u polufinalu, a na tom putu im stoji Engleska. Taj meč biće odigran u subotu, 10. decembra, sa početkom u 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading