BITKE ZA POLUFINALE: Hrvati ŽELE ČUDO, Mesi NASTAVAK SNA - hoće li im se ciljevi ostvariti?

Autor:

Sport

09.12.2022

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Vatreni“ će imati jako težak zadatak protiv Brazila, dok će Argentina igrati derbi sa Holandijom.

BITKE ZA POLUFINALE: Hrvati ŽELE ČUDO, Mesi NASTAVAK SNA - hoće li im se ciljevi ostvariti?

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi na Svetskom prvenstvu

Svetsko prvenstvo u Kataru ušlo je u završnu fazu. Ostalo je još osam reprezentacija koje sanjaju isti san i imaju isti cilj - da 18. decembra podignu „zlatnu boginju“.

Danas su na programu prva dva četvrtfinalna meča i čekaju nas velike borbe i puno uzbuđenja. Na terenu će biti reprezentacije Hrvatske i Brazila (16.00) kao i Holandija i Argentina (20.00).

BRAZIL APSOLUTNI FAVORIT

I pored toga što je Hrvatska na prethodnom Mundijalu igrala finale, Brazilci su favoriti na ovoj utakmici. To je, sa modricom oko desnog oka, rekao i Mateo Kovačić, uzdanica „vatrenih“.

- Brazil je uvek favorit za osvajanje Mundijala, ali ovde ima više vrhunskih ekipa. Mi smo fokusirani na sebe i želimo da pokažemo najbolju igru - istakao je Kovačić, pa otkrio da je „šminku“ na licu zaradio prilikom treninga u teretani.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mateo Kovačić sa modricom na licu

 

Brazilac Vinisijus smatra da njegov tim čeka težak zadatak.

- Meč protiv Hrvatske, koja ima u svom timu Modrića, nedavnog osvajača Zlatne lopte, biće težak. Pobedom u četvrtfinalu nastavili bismo naš put korak po korak do cilja - istakao je fudbaler Reala.

Vrednost timova takođe otkriva da je Brazil favorit - Titeova četa vredi 1,14 milijardi evra, dok je vrednost Hrvata „samo“ 377 miliona.

DI MARIJA NA VAN GALA

Centralna figura duela između Holandije i Argentine biće Lionel Mesi koji u Kataru ima poslednju priliku da se okiti titulom najboljeg na planeti.

Ipak, još jedan duel biće veoma zanimljiv i to je okršaj Anhela Di Marije i Luja Van Gala.

- Moj problem u Junajtedu je bio Van Gal koji je najgori trener kog sam imao u karijeri. On ne podnosi da igrači budu iznad njega - govorio je nekad Di Marija.

Sada će imati priliku da se „osveti“ svom bivšem treneru, a kada gledamo vrednosti ekipa, biće i u maloj prednosti. Sastav Argentine ukupno vredi 645,5 miliona evra, dok je vrednost Holanđana 587,25 miliona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading