Brazilac UPOREDIO Srbe i Hrvate: Veoma su SLIČNI!

Autor:

Sport

06.12.2022

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve pred meč njegove reprezentacije i naših komšija.

Brazilac UPOREDIO Srbe i Hrvate: Veoma su SLIČNI!

Foto: Tanjug/AP

Dani Alveš na meču Brazil - Kamerun

Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu pobedom protiv Južne Koreje (4:1).

Za plasman u polufinale Brazilci će igrati protiv Hrvatske (petak, 16.00) koja je savladala Japan posle penala, a pred ovaj meč za medije je govorio legendarni desni bek, Dani Alveš.

On je uporedio Hrvate sa Srbima i istakao da njegova reprezentacija mora da bude oprezna:

Težak protivnik, sa vrlo dobrim igračima, koji igraju za velike evropske klubove. Njihova škola fudbala slična je srpskoj, fizički su moćni. Moramo se prilagoditi i dobro isplanirati utakmicu - rekao je Dani Alveš i dodao:

- Imaćemo odličnog protivnika. Verujem da se nalazimo trenutku kada moramo stajati čvrsto sa obe noge na zemlji, nastaviti sa istom poniznošću. Ova ekipa je vrlo snažna, vrlo spokojna. Sada smo otišli malo dalje na putu do cilja. Moramo ostati smireni, još mnogo toga treba da uradimo.

Brazil bi u polufinalu mogao da se sretne sa Argentinom koju na ovom Mundijalu predvodi Leo Mesi. Alveš je istakao da jako poštuje jednog od najboljih fudbalera u istoriji:

- Šta reći o Mesiju? Sve polazi od njega, kroz njegove noge. On je u brutalnoj formi. Moramo da se borimo za naš cilj. Ali sada ne ne treba da razmišljamo o tome. Mi smo u četvrtfinalu, a ne u polufinalu. Iz poštovanja prema Hrvatskoj moramo biti fokusirani na tu utakmicu. Sa druge strane je mnogo kvalitetnih igrača i zaslužuju 110 posto naše pažnje - zaključio je Dani Alveš.

Utakmica između Brazila i Hrvatske na programu je u petak od 16 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading