DALIĆ PONOVO ŠOKIRAO SVET: UVREDIO svoje igrače pred ČETVRTFINALE Mundijala!

Autor:

Sport

06.12.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo sumnjiva izjava hrvatskog selektora.

DALIĆ PONOVO ŠOKIRAO SVET: UVREDIO svoje igrače pred ČETVRTFINALE Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Hrvatske prošli su u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, nakon što su u penal lutriji bili bolji od selekcije Japana.

Sedamnaesti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Posle meča, Zlatko Dalić je dao vrlo čudnu izjavu, koja je iznenadila sve ljubitelje fudbala, a u istom ritmu je Dalić nastavio i pred meč četvrtfinala Mundijala, u kom će se Hrvatska sastati sa Brazilom.

Foto: Tanjug/AP

Zlatko Dalić, selektor reprezentacije Hrvatske

Za početak, pohvalio je selekciju "Karioka", koja je svakako jedan od najvećih favorita na prvenstvu.

- Brazil je najmoćnija reprezentacija na Svetskom prvenstvu. Njihov izbor igrača, kvaliteta... To je zastrašujuće. Pred nama je veliki ispit protiv ekipe koja igra fudbal i nadigrava se. Treba tu utakmicu dobro da pripremimo. Nemamo čega da se bojimo, moramo ući u utakmicu s verom i samopouzdanjem. Možda je prerano, bilo bi bolje da je finale... Brazil je favorit, ali ne bojimo se i nećemo se predati. Odmorićemo se, daćemo maksimum i suprotstaviti mu se igrom - rekao je Dalić.

Foto: Tanjug/AP

Hrvati će ponovo igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Zatim je dodao da se niko nije nametnuo na poziciji napadača, a takođe je uvredio svoje igrače, pošto igraju za Dinamo iz Zagreba i Hajduk iz Splita, što očigledno nije dovoljno dobro za Dalića.

- Videćemo šta i kako ćemo protiv Brazila. Nemamo broj 1, nemamo napadača Atletika i Juventusa, sad su tu napadači Hajduka i Dinama. Nemojmo da živimo u oblacima. Kvalitetni smo, tražićemo rešenje. Nije pošteno secirati igru, to nije pošteno prema njima. Ovo nije umetničko klizanje nego borba za rezultat. Napravili smo ga i igrači zaslužuju pohvale - dodao je hrvatski selektor.

Bilo kako bilo, Hrvati su ponovo izborili plasman među osam najboljih selekcija sveta, a meč sa Brazilom ih čeka u petak od 16 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Nebitno

07.12.2022 23:14

Gluposti ... nikoga on nije uvredio! Prosto je činjenica to što je rekao. Tako se podiže moral i samopouzdanje takvim igračima i to je jedino ispravno... A nama Srbima to fali,...mi sebi umišljamo da možemo protiv svakoga... pa i možemo, samo nedovoljno dobro. Zato što naši novinari previše je#u g##na. Pre svega nemamo igrače za 90 minuta igre, a i selektor treba biti najvažnija karika u lancu, što Piksi još nije dovoljno dokazao da jeste. Ima vremena ...za EP, videće se dali će do tada nešto naučiti...