SINDIKAT KONTROLE LETENJA OPTUŽUJE: Poslodavac je prekršio Kolektivni ugovor i Zakon o radu!

Autor:

Vesti

08.12.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikat kontrole letenje, organizacije koja broji gotovo polovinu zaposlenih u SMATSA od više od 400 kontrolora letenja, oglasio se javnim saopštenjem u kojem su iznete sumnje da je poslodavac bez znanja sindikata sa nemalim brojem zaposlenih sačinio ugovore o radu mimo odredbi Kolektivnog ugovora.

SINDIKAT KONTROLE LETENJA OPTUŽUJE: Poslodavac je prekršio Kolektivni ugovor i Zakon o radu!

Foto: https://skl.rs/

- Time su prekršena kolektivna prava zaposlenih i Zakon o radu. Dodatno, sumnjamo da se među pomenutim zaposlenima nalazui I predsednica drugog reprezentativnog sindikata - navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik sindikata Ranko Radovanović.

- Nakon što smo na ove sumnje skrenuli pažnju direktoru SMATSA jednostrano je prekinuta svaka komunikacija sa njegove strane, Odbija da se lično sastane sa nama već više od četiri meseca, onemogućavajući nas da utvrdimo činjenice uvidom o ugovore o radu, ispalate zarada I rešenja o nagrađivanju, na šta imamo parvo iz Kolektivnog ugovora. Pritom, prema našim saznanjima I nakon našeg obraćanje direktori sastavljeni su novi sportni ugovori o radu - dodaje se.


- Sindikat je preko četiri meseca na razne načine bezuspešno pokušavao da ostvari svoja prava. U skladu sa zakonom prinuđeni smo da pokrene,mo postupak predd Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporovau cilju pokušaja da dođemo do rešenja na način koji je u interesu svih strana, što ćemo učiniti sledeće nedelje - zaključuje se u saopštenju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sava V Buljin

09.12.2022 10:43

Ma ha'jte molim vas, dokle više. Pa oni zarađuju tolike pare i uvek su besni. Dajte i nama penzionerima.

Stariji kolega

14.12.2022 19:58

Zbog cega je predsednik Radovanovic ljut?Pa zar rukovodstvo Sindikata nije znacajno napredovalo u ocima poslodavca i trovaca?Podelom instruktorskih ovlascenja, pozicija supervizora, itd.To nisu bonusi ili?Da nije ljut mozda zato sto su mu se kolege prodale za radne pozicije i sad mu pricaju iza ledja?