Srbija u NESLAVNOM DRUŠTVU - statistika koja otkriva veličinu NEUSPEHA u Kataru!

Autor:

Sport

06.12.2022

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na listi se nalazi deset "strašnih" timova.

Srbija u NESLAVNOM DRUŠTVU - statistika koja otkriva veličinu NEUSPEHA u Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je novi neuspeh na velikim takmičenjima, pošto je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru završila na poslednjem mestu na tabeli grupe G, sa samo jednim osvojenim bodom.

Utisci od eliminacije se još nisu slegli, a već je stigao  novi "šamar" u vidu statistike, koja jasno pokazuje razmere lošeg rezultata u Kataru.

Naime, Srbija je sedmi najskuplji tim svih vremena koji je eliminisan u grupnoj fazi nekog Mundijala, pošto je tim "orlova" vredeo 360 miliona evra, prema proceni "Trasnfermarkta".

Još četiri selekcije su na ovom prvenstvu "izborile" mesto na ovoj listi, a u pitanju su Nemačka, Belgija, Urugvaj i Danska. "Panceri" su postavili novi rekord, pošto su sa još skupljim timom "prevazišli" svoj učinak iz 2018. godine. Reprezentacija Nemačke u Kataru je vredela 886 miliona evra, a onaj tim "elfova" iz 2018. držao je rekord sa vrednošću od 883 miliona evra.

Na listu su ušli i Belgijanci, čiji tim vredi 563 miliona evra, pa se nalaze na visokoj četvrtoj poziciji, a mesto je izborila i Danska, koja se nalazi na osmom mestu ove liste, pošto je njihov tim na ovom Mundijalu vredeo sedam miliona manje od Srbije. Na petoj poziciji se nalaze "Urusi", čiji je tim ove godine bio procenjen na 450 miliona evra.

Ostatak liste popunjavaju Španija 2014. godine (622 miliona evra), , Francuska 2010. godine (368 miliona evra), a poslednja dva mesta zauzimaju Engleska 2014. godine (334 miliona evra) i Italija, takođe 2014. godine (323 miliona evra).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading