LAVOVI NEMAJU SREĆE: Senegal bez KOMADANTA napada Engleze

Autor:

Sport

04.12.2022

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki hendikep za afričku selekciju.

LAVOVI NEMAJU SREĆE: Senegal bez KOMADANTA napada Engleze

Foto: Tanjug/AP

Selektor reprezentacije Senegala Aliju Sise mogao bi da propusti meč osmine finala Mundijala sa Engleskom koji je zakazan za večeras od 20 časova.

Sise nije bio na konferenciji za medije u subotu, pred sudar sa Englezima, kao ni na treningu u petak.

- Već nekoliko dana je bolestan - rekao je asistent Režis Bogart, koji je zamenio Sisea na konferenciji.

- Dozvolio nam je da mi održimo trening u petak, uz njegove instrukcije, naravno. Nadam se da će moći da dođe i da bude na klupi s igračima. Ima temperaturu, moramo da budemo oprezni - dodao je Bogart.

Sise je kao igrač nastupao za Birmingem i Portsmut, a sada je uspešan kao selektor Lavova – vodio ih je do prve titule na Kupu afričkih nacija, a sada je Senegal prošao grupu na SP prvi put od 2002. godine.

Podsetimo, Senegal se plasirao u nokaut fazu Svetskog prvenstva kao drugoplasirana reprezentacija grupe "A". Na premijeri su poraženi od Holandije rezultatom 2:0, a onda su rutinski savladali Katar sa 3:1. U odlučujućem okršaju afrička selekcija pobedila je Ekvador 2:1. 

Bez Sisea na klupi biće teško Kulibaliju i družini da naprave iznenađenje u koje veruju. Engleska je jedan od favorita za osvajanje "boginje", u svom sastavu ima mnoštvo zvezda svetskog fudbala. Fil Foden, Hari Kejn, Rahim Sterling su samo neki od pojedinaca koji nastupaju sa Gordi Albion koji prema "transfermarktu" vredi čak 1,26 milijardi evra.

BONUS GALERIJA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading