KUZMANOVIĆ SAOPŠTIO BOLNU ISTINU NACIJI: Evo zbog čega je Srbija ELIMINISANA sa Mundijala

Autor:

Sport

04.12.2022

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se bivši reprezentativac o krahu "Orlova" u Kataru.

KUZMANOVIĆ SAOPŠTIO BOLNU ISTINU NACIJI: Evo zbog čega je Srbija ELIMINISANA sa Mundijala

Foto: Starsport

Bivši reprezentativac naše zemlje Zdravko Kuzmanović analizirao je učinak selekcije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

DEŠAVANJA IZ KATARA MOŽETE PRATITI UŽIVO

Ispadanje "Orlova" u grupnoj fazi nekada pouzdani vezista okarakterisao je neuspehom, prevashodno zbog kvaliteta ekipe, a ono je uzrokovani nedostatkom fizičke spreme.

Smatram da je učinak Srbije na Svetskom prvenstvu neuspeh jer imamo ekipu jaču od rezultata. Postigli smo dosta golova, ali isto tako je nedopustivo primiti osam. Nijedna ekipa koja toliko puta kapitulira ne može da preživi grupu. Nije bilo dobro. Kao i svi, polagao sam velike nade u ovu generaciju, međutim nismo uspeli. Jedan bod i poslednje mesto u grupi predstavljaju rezultat ispod očekivanja - rekao je Kuzmanović za "Mozzart Sport", a potom je dodao:

- Fizički nismo bili na nivou. Utakmica traje 90 minuta, a momci su padali tokom drugog poluvremena. Protiv Brazila smo odigrali dobro 45 minuta, u duelu sa Kamerunom sat vremena, a protiv Švajcarske je bilo očigledno da nismo imali snage za reakciju posle gola za 2:3. Razlika se pravi u poslednjih 30 minuta, a mi smo u tom periodu bili u padu. Nemam odgovor na uzrok toga, ali je veoma bitno kako su igrači radili tokom te dve-tri nedelje, kakva im je ishrana bila, svakodnevne obaveze i aktivnosti. Došli su iz prvenstava kao i članovi ostalih reprezentacija, ali ne može se samo osloniti na formu iz klubova, posebno kada se uvidi pad. Takođe, da neko kaže da im je pala motivacija značilo bi da su ti igrači zalutali, te ne verujem ni da je to uzrok - podvukao je Kuzmanović.

Podsetimo da je naš nacionalni tim takmičenje u grupi G okončao sa jednim osvojenim bodom, a dalje su prošli Brazil i Švajcarska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading