VELIKI SKANDAL NA MUNDIJALU: Dobio OTKAZ na poluvremenu utakmice - navijači ŠOKIRANI!

Autor:

Sport

02.12.2022

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan skandal vezan za Svetsko prvenstvo, ali glavni akter, makar ovoga puta, nije Katar.

VELIKI SKANDAL NA MUNDIJALU: Dobio OTKAZ na poluvremenu utakmice - navijači ŠOKIRANI!

Foto: Tanjug/AP

Al Janoub stadion

Alper Bakircigil, komentator na državnoj turskoj televiziji, dobio je otkaz pošto je tokom prenosa utakmice Svetskog prvenstva u Kataru, pomenuo čoveka čije ime nije smeo da kaže.

Trinaesti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Naime, u pitanju je legendarni turski fudbaler Hakan Šukur, koji je svojevremeno bio jedan od omiljenih fudbalera u Turskoj, ali je danas zabranjen od strane aktuelnog režima u ovoj državi.


Komentator je, iznoseći statističke podatke o najbrže postignutim golovima na Mundijalu, naglasio da je Šukur i dalje rekorder, pošto je protiv Južne Koreje na Svetskom prvenstvu 2002. godine postigao gol posle svega 11 sekundi igre.

- Tokom meča Kanade i Maroka izneo sam kao statistički podatak činjenicu da je najbrži gol na Mundijalima postigao Hakan Šukur. Na poluvremenu sam bio prinuđen da komentarisanje utakmice prepustim mom kolegi Kunetu Kiranu - izjavio je Alper Bakriciglil.

Foto: Tanjug/AP

Hakan Šukur je izbrisan iz svih arhiva u Turskoj


Takođe, on je dodao i da to znači da je otpušten posle dugo godiana.

- Otpušten sam sa Turske državne televizije za koju sam sa ponosom radio dugi niz godina nakon utakmice koju sam komentarisao danas. Razdvojenost uključuje ljubav. Nadam se da ćemo se videti ponovo. Doviđenja - poručio je Bakircigli na Tviteru, ali mu je nakon samo nekoliko sati ukinut nalog na ovoj društvenoj mreži.

Šukur je karijeru najviše gradio u Galatasaraju i reprezentaciji za koju je u 112 nastupa postigao 51 gol. Bio je najplaćeniji turski fudbaler, a igrao je i za Torino, Inter, Parmu i Blekburn.

Kada je okačio kopačke o klin, Šukur je počeo da se bavi politikom. Ušao je u parlament, kao veliki protivnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, a posle neuspešnog državnog udara morao je da napusti domovinu. Po naredbi prvog čoveka Turske, Šukura je Fudbalski savez Turske izbrisao iz svih arhiva, a takođe je i optužen za terorizam. Takođe, turski režim je od Sjedinjenih Američkih Država gde Šukur živi i vlasnik je pekare, zahtevao njegovo izručenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Gojko

02.12.2022 22:13

Bolestan rezim Turske hoce da izbrise sportsku istoriju