PROLAZ SRBIJE MOŽDA ZAVISI OD ŽUTIH KARTONA: Evo kako "orlovi" stoje na fer-plej listi

Autor:

Sport

02.12.2022

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puno iznenađenja u trećem kolu grupne faze, valjda neće još jedno.

PROLAZ SRBIJE MOŽDA ZAVISI OD ŽUTIH KARTONA: Evo kako "orlovi" stoje na fer-plej listi

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije

Fudbaleri Srbije igraju večeras meč trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru, a rival će u ključnom meču biti reprezentacija Švajcarske.

Trinaesti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Situacija je pred poslednje kolo vrlo jasna. Švajcarska ide dalje u slučaju pobede ili remija, našim "orlovima" treba pobeda za osminu finala. Osim u jednom slučaju, a to je da Kamerun šokira svet i pobedi Brazil, kao što su to već učinili Tunis protiv Francuske, odnosno Japan protiv Španije.

Brazil je prošao dalje, gotovo sigurno sa prve pozicije, pa mu večeras utakmica ništa ne znači, pa će na teren Tite izvesti drugi tim. To bi mogli da iskoriste fudbaleri afričke selekcije i da dođu do senzacije, koja bi ih primakla drugoj fazi Mundijala.

Foto: Tanjug/AP

Tite će večeras promeniti svih 11 fudbalera u startnoj postavi

Računica je precizna, ako Srbija i Kamerun pobede večeras, odlučivaće gol razlika. Kamerun trenutno ima -1, a Srbija -2, pa su Afrikanci u boljoj poziciji. Sa pretpostavkom da će pobediti Brazil sa jednim golom razlike, našim momcima bi trebala pobeda od dva gola viška da bi prošla dalje.

Ukoliko gol razlike bude ista, gledaće se broj datih golova, kao i međusobni susret, koji je izjednačen, pa ako i broj datih golova bude isti (recimo Kamerun pobedi sa 2:1, a Srbija sa 2:0), dalje bi išla ekipa sa manje žutih kartona.

Foto: Starsport

Srbija večeras igra za prolaz dalje

Srbija trenutno ima pet žutih kartona, od čega su neki dobijeni vrlo glupo, poput Jovićevog, koji je ušao u teren prilikom proslave gola Srbije, pa se "orlovi" nalaze u lošijoj situaci, pošto Kamerun ima samo tri žuta kartona.

Čini se da su Afrikanci tu u velikoj prednosti, pa će Srbija morati da potraži drugi način da stigne dalje. Ipak, onaj najednostavniji je da se savladaju "sajdžije" i da se veruje da će moćni drugi tim "Selesaa" pobediti Kamerun.

Mečevi poslednjeg gola grupe G na programu su večeras u 20 časova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading