SRPSKI DOKTOR OTKRIO: Ako "Orlovi" uzmu OVO pred Švajcarce, LETEĆE po terenu!

Autor:

Sport

02.12.2022

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li ga Tadić, Mitrović i ekipa poslušati?

SRPSKI DOKTOR OTKRIO: Ako "Orlovi" uzmu OVO pred Švajcarce, LETEĆE po terenu!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović

Čekanju je došao kraj - meč odluke na Svetskom prvenstvu Srbija igra večeras od 20 časova.

"Orlovi" će protiv Švajcarske tražiti plasman u osminu finala Mundijala i moraće da pobede četu Murata Jakina.

Verni navijač "Orlova" je i gastroenterolog dr Vojislav Perišić u jutarnjem programu TV "Prva" dao je savet Mitroviću, Tadiću i ekipi pred meč odluke.

Smokva je veoma značajna, naši fudbaleri treba da je uzimaju pre utakmice, da dignu šećer! Uticaće na mišiće i bolje će trčati. Ona je idealna, mala, puna kalorija i daje snagu. Smokva je antioksidans koji je čudo i ima antikancerogena dejstva - rekao je dr. Vojislav Perišić.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi

Pored smokve, doktor Perišić u prvi plan izbacio je i kafu:

- Čim cenite kafu, možete da prepoznate razlike u ukusima, a onda i efekte na mozak, psihu i druge telesne funkcije. Sada je situacija malo drugačija, jer postoji raznovrsna ponuda. Veća je količina aktivnih procenata, bitnih sastojaka sa kofeinom. Piti kvalitetnu kafu znači piti je manje. Kafe u sebi imaju arabiku i robustu. Arabika daje divne ukuse i ima aktivne supstance pored kofeina, a robusta daje snagu, drži vas budnima i daje kiselkasti ukus u ustima. Čovek treba sve da proba i izabere - rekao je profesor i dodao:

- Glavni antioksidans u ishrani Amerikanaca je kafa. Nije ni crveno voće ni povrće, već kafa. Ima snažno antioksidantno dejstvo i svako ko voli kafu, smanjuje rizik od pojave karcinoma pankreasa, jetre i debelog creva. Rizik je neuporedivo niži, kafu treba da pije svako ko nema problem sa hipertenzijom, 3 do 4 šolje dnevno. Ko pije dosta kafe, nema Alhcajmera. Moždane ćelije rade, ne valja da ne rade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading